Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda, Balışeyh Şehit Sezai Ergül İlkokulu’nun taşınması ve mevcut binanın liseye dönüştürülmesi planı, velilerin tepkisine neden oldu.
Karara göre, ilçedeki lise binasının depreme dayanıklı olmaması gerekçesiyle ilkokul binasının lise olarak kullanılacağı, ilkokul öğrencilerinin ise TOKİ’deki okula taşınacağı öğrenildi.
Ancak veliler, bu uygulamanın çocukların eğitimini olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Sınıf birleştirmeleri, öğretmen değişiklikleri ve tadilatların eğitimin başlamasıyla birlikte apar topar yapılmasının sorunları daha da büyüteceğini dile getiren veliler, küçük yaştaki öğrencilerin ortaokul çağındaki çocuklarla aynı alanları paylaşmasının da ciddi riskler barındırdığını ifade etti.
Veliler, ayrıca ilkokul binasında daha önce güçlendirme çalışması yapıldığını hatırlatarak, “Güçlendirme yapılmış bir binanın liseye dönüştürülmesi için tekrar tadilat yapılması uygun değildir. Çocuklarımızın eğitimden soğumasına neden olacak bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.
Veliler adına açıklama yapan Ahmet Albayrak, şu çağrıda bulundu:
“Biz veliler olarak okulumuzun taşınmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceği ile oynanmamalı. İlkokulumuz, ilkokul olarak kalmalı. Haklı isteğimizin duyulmasını ve desteklenmesini talep ediyoruz.”
📞 İletişim: Ahmet Albayrak – 0535 214 53 86