Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde bulunan 6 bin 557,12 metrekare büyüklüğündeki tarla, mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. Hıdırşıh Köyü’nde bulunan taşınmaz için 2 milyon 19 bin 68 TL muhammen bedel belirlendi.
Kırıkkale 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yayımlanan ilana göre satış işlemleri 2026/36 SATIŞ sayılı dosya kapsamında gerçekleştirilecek.
Killi Tınlı Sulu Tarım Arazisi
Satışa konu taşınmaz, Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Hıdırşıh Köyü Deliklikaya Mevkii, 187 ada 7 parselde bulunuyor.
Tapu kayıtlarında tarla vasfıyla yer alan taşınmazın toplam yüzölçümü 6.557,12 metrekare olarak açıklandı. Arazinin killi tınlı yapıda ve sulu tarım arazisi niteliğinde olduğu belirtildi.
Taşınmazın belediye mücavir alanı ve imar planı dışında kaldığı, tapu kaydındaki şerhlerin ise mevcut haliyle geçerli olduğu bildirildi.
Değeri 2 Milyon 19 Bin TL
Satışa çıkarılan tarla için belirlenen muhammen kıymet 2 milyon 19 bin 68,39 TL oldu. Satışta uygulanacak KDV oranı ise yüzde 10 olarak açıklandı.
İlk Artırma Aralık Ayında
Taşınmaz için ilk elektronik artırma 16 Aralık 2026 saat 10.01’de başlayacak ve 23 Aralık 2026 saat 10.01’de sona erecek.
İlk artırmada satış gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma 8 Ocak 2027 saat 10.01’de başlayacak. İkinci artırma süreci 15 Ocak 2027 saat 10.01’de tamamlanacak.
Satışa ilişkin taşınmazın ayrıntılı görsellerine, artırma şartlarına ve diğer bilgilere UYAP E-Satış sistemi üzerinden 2026/36 SATIŞ dosya numarasıyla ulaşılabilecek.





