Ayyıldız Yardım Derneği tarafından düzenlenen 2026 Balkanlar Sünnet Kampanyası, Kuzey Makedonya’nın Gladaşör şehrinde başladı.

Dernek bünyesinde oluşturulan sağlık ekibi, Balkanlarda yaşayan soydaşlara ve Müslüman ailelere yönelik sünnet etkinliği kapsamında çalışmalarına başladı. Seyit Ahmet Acar, Barış Doğan, Mesut Arlıer, Ercihan Çakmak, Tuncay Erduran ve Atilla Atasoy’dan oluşan Ayyıldız Sağlık Ekibi’nin, yarın Ustrumca şehrinde faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.

Ayyıldız Yardım Derneği’nin Balkanlar’daki sünnet etkinliğinin 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi. Kampanya kapsamında çocukların sünnet işlemlerinin yanı sıra gerekli sağlık malzemelerinin de dernek tarafından karşılandığı ifade edildi.

Ayyıldız Yardım Derneği Başkanı Seyit Ahmet Acar, Balkanlarda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, gönül coğrafyasında hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Acar açıklamasında, “Dernek olarak gönül coğrafyamızda bulunan Müslüman Türk topraklarında hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ecdat diyarındayız. Burada bulunan soydaşlarımızın ve Müslüman ahalinin çocuklarının sünnetlerini, yıllardır olduğu gibi sağlık malzemelerine kadar dernek olarak karşılayarak gerçekleştiriyoruz. Dernek bağışçılarımıza ve kirvelik gönderenlere teşekkür ederiz. Amacımız Türkiye ile Balkan dostluğunu güçlendirmek, gönül coğrafyamızda onları her zaman hatırladığımızı göstermektir.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor
Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Ayyıldız Yardım Derneği’nin Balkanlar’daki çalışmalarıyla hem insani yardım faaliyetlerine katkı sunduğu hem de Türkiye ile bölge halkı arasındaki gönül bağını güçlendirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi