AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Bahattin Akyön Kırıkkale’de esnaf ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Vatandaşlardan Belediyecilik üzerine görüşlerini alan Akyön, gittiği yerlerde projelerini anlatıyor.

6704c193-c2ee-4a6d-8318-4379836e8e44Bahattin Akyön kimdir?

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Bahattin Akyön, yıllarca Suudi Arabistan merkezli olmak üzere Arap dünyasında ataşelik görevinde bulundu.

Arap medyasında Türkiye ile ilgili imaj çalışmaları ve olumlu bir dil geliştirilmesi yanında, Türkiye ile Müslüman Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de önemli katkılarda bulundu.

Sadece basınla ilişkilerle görevini sınırlı tutmayıp, Türkiye’ye ‘helal turizm’ kapsamında yeni bir turizm kapısı açmak üzere fuarlar düzenlenmesine, Türkiye’ye başta medya mensupları olmak üzere kamuoyu önderlerinin gelmesine ve ilişkilerin gelişmesine faydalı oldu.

9af69557-caf3-40a7-a97d-3c82f348697fBunun sonucunda özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde, özellikle de tabanda Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Reis Erdoğan” olarak tanıtım ve çok sayıda bilgilendirme programları, fotoğraf sergileri, tanıtım günleri ve yapılan seçimlerde SKM çalışmalarını başarıyla yürüttüğü ve çok ciddi bir ilgi oluşturduğu biliniyor.

Çeşitli araştırmalarda ‘Reis’ olarak nitelenen Erdoğan’ın ortadoğu ve Arap ülkelerinde çok yüksek düzeyde seviliyor ve önemseniyor olmasının nedenlerinden biri de bu medya ile başlayan ilişkilerin kurulmasıydı. İletişim başkanlığının tüm dünyadaki başarılı çalışmaları, Türkiye’den Arabistan’a giden tüm heyetin karşılanması, ağırlanmasında iletişim başkanlığı önemli başarı elde etmesine yol açtı. Türkiye’ye getirilen basın mensupları ve Suud heyeti bu ilişkilerde ikili diyaloğa çok önem vermişti.

1ae62482-b9be-4621-8ac5-ff1576f586e6Hatta hac ve umreye dahi gidenler bu diyaloktan yakın ilgiden faydalanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi