Kırıkkale, 14-20 Aralık 2023 tarihleri arasında, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından icra edilen etkili çalışmalarla gündemde. Yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen operasyonlarda çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Siber Suçla MücadeleÇalışma Detayları:

117 adet Kullanıcı/Kişi Tespiti: Siber suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 117 farklı kullanıcının/kişinin tespiti başarıyla gerçekleştirildi.

18 adet Dijital Materyal İncelenmesi: Siber suçlarla mücadelede elde edilen 18 adet dijital materyal, uzman ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelendi.

Nitelikli Dolandırıcılık ve Hırsızlık Olayları: Operasyonlar sonucunda ortaya çıkan 4 nitelikli dolandırıcılık ve 2 nitelikli hırsızlık olayına karşı girişimde bulunuldu.

Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması: Bir banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılmasıyla ilgili başlatılan işlem, siber suçlarla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bilişim Sistemini Engelleme-Bozma-Verileri Yok Etme veya Değiştirme: Bir olayda bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme suçuyla ilgili işlem başlatıldı.

Toplum Bilgilendirme ve Eğitim:

Ayrıca, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4 adet Siberay etkinliği kapsamında 450 vatandaş bilgilendirildi. Toplumun siber güvenlik konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikler, vatandaşların dijital güvenlikleri konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan açıklamada, "Çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer vererek, siber suçlarla mücadelede kararlılıklarını vurguladılar. Bu tür operasyonların devam ederek, siber suçlarla mücadelede etkin bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi