316Cfb7C 4F99 4A6F 80A8 B86Bb87Cc4Ee

Kırıkkale Yörük Türkmenler İslami Değerler Külliyesi’nde buluştu. Kırıkkale ve Ankara'da faaliyet gösteren Yörük Türkmen Federasyonu ve Dernek Başkanları, külliye içinde birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleştirdi. Bahattin Akyön'ün katıldığı yemekli toplantı öncesinde külliye gezdirilerek başkanlara tanıtıldı. Bahattin Akyön, başkanlara külliyeyi takdire şayan bir şekilde gezdirerek bilgi verdi. Daha sonra yapılan toplantıda federasyon ve dernek başkanları sorunları masaya yatırdı.

8A45E890 A719 443B 8Dec F685Be38E0F6

 Üç saatten fazla süren toplantı sonucunda birlik ve beraberlik kararı alındı. Federasyon ve derneklerin güçlerini birleştirme ve ortak hareket etme kararı alınarak güç platformu oluşturuldu. Kırıkkale ve Ankara'ya hayırlı olması temennisinde bulunan başkanlar, yeni bir çalışma şevkine girdiler.

B90Bf490 7Aeb 4574 A97E 93F8C8A7Fff4

 Federasyon başkanları, dernekler hakkında yapılması gereken her türlü faaliyet için ortak karar alma konusunda uzlaşma sağlandı. Tertip komitesi başkanları şunlardır: Kadir Hasgül, Serdar Murat Can, Recep Aydemir, Ali Rıza Koçoğlu, Ali İhsan Akkaya, Erol Tombak. Recep Aydemir, Karakeçililer Federasyon Başkanı; Ankara'dan Serdar Murat Can, Kırıkkale'den Oğuz Boyu Federasyon Başkanı Ali İhsan Akkaya; İç Anadolu Yörük Türkmenler Federasyonu Genel Başkanı Kırıkkale'den Ali Rıza Koçoğlu; Deçyad Başkanı Kırıkkale'den Kadir Hasgül; Karakeçililer Dernek Başkanı Kırıkkale'den Erol Tombak; Samder Başkanı Kırıkkale'den Murat Yozgat; Yozgatlılar Dernek Başkanı Kırıkkale'den Taki Özkaya; Kırıkkale Türkmenler Yörük Başkanı Ziya Beygo; Kırımlılar Dernek Şube Başkanı Kırıkkale'den Ahmet Özkılıç; Ahılı Köyü Ahilik ve Yörük Kültürünü Tanıtma Dernek Başkanı Kırıkkale'den Emre Sancar; Aşağı Mahmutlar Dernek Başkanı Hacı Mehmet Günel; Oğuz Boyu Federasyonu'ndan Nuri Yıldız; Kırıkkale Yörük Türkmenler ve Yörükler Derneği'nden Hüseyin Uluyürek; Yahşihan Yörük Türkmen Derneği'nin katılımıyla birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleştirildi. Anlaşma sağlandıktan sonra hatıra fotoğrafı çekilerek toplantı son buldu. Hayırlı olsun ve başarılar dileriz.

A76Aea36 Ff76 433E A264 A96E54543A74

Kaynak: Haber Merkezi