1978 yılında Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan tarihi karşılaşmada, Kırıkkalespor, rakibi 2. Lig Beyaz Grup lideri Göztepe’yi penaltı atışları sonucunda mağlup ederek 2. Lig şampiyonu oldu. Türk futbol tarihine damga vuran bu maçta, normal süre ve uzatmalar 3-3’lük eşitlikle tamamlandı. Nefes kesen penaltı atışları sonunda Kırıkkalespor, 7-6’lık skorla galip geldi.
Maç sonrası büyük sevinç yaşayan Kırıkkalesporlu futbolcular, ellerinde şampiyonluk kupasıyla Ankara 19 Mayıs Stadı’nda şeref turu attı. Tribünleri dolduran taraftarlar, takımlarının bu büyük zaferini coşkulu tezahüratlarla kutladı.
O tarihi karede, sahada sevinçle koşan futbolcuların mutluluğu sadece bir kupanın değil, bir şehrin gururunun da fotoğrafı oldu.
Bu tarihi başarı, Kırıkkalespor’un hafızalara kazınan en parlak anlarından biri olarak bugün hâlâ taraftarın hafızasında ilk günkü tazeliğini koruyor.