YHT'de  taksi durağı hala yok


Yüksek Hızlı Trende taksi durağı olmayan tek şehrin Kırıkkale olduğu ortaya çıktı.

Vatandaş taksi hizmeti alamamaktan şikayetçi olurken Kırıkkale'de bulunan onlarca işsiz taksi içinde bölge bir yeni  imkan olacak.

Kalehaber'e yorum yapan şehir dışından gelen misafirler böylesine güzel bir tesiste taksi durağı gibi bir imkanı olmamasını garip ve üzüntüyle karşılıklarını ifade ettiler.

ULAŞIM SIKINTISI


Özellikle Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri ve velilerinin şehrimize girişte kullandıkları Yüksek Hızlı Trenin Aşağımahmutlar  bölgesinden şehir merkezine gelene kadar ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada ve gazetelerin haber sitelerine yorum olarak iletiyorlar .

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Kırıkkale Şoförler ve Otomobiller Odası Başkanı Savaş Olpak Kırıkkale Belediyesi'nin bu konuda çalışma başlattığını söyledi.

BEKLİYORUZ

Savaş Olpak aynı şikayetlerden bizde muzdaripiz .Vatandaş haklı konuyu belediyeye ilettik. Bir çalışma yapıldığını söylediler. Tahminimce 5 veya 8 arasında taksi durağı verilecek. Bunlar sıfır plaka olmayacak. Durağı olmayan taksiler var .Bunlar arasından bir oluşum yapılarak Yüksek Hızlı Tren bölgesinde de üyelerimiz taksi hizmeti vermeye başlayacaklar." şeklinde konuştu. Bu görüşmeyi yaptığımızın yaklaşık bir ay geçmesine rağmen yüksek hızlı tren hattının olduğu bölgeye taksi durağı konulmadı.

Kaynak: Haber merkezi