9Ade261A 24D4 4E4C 8A60 274786544828

Kırıkkale’nin kapanmayan yarası haline gelen Kurtuluş Mahallesi’nden başlayarak Adliyeciler sitesine kadar uzanan Yeşilözü Deresi özellikle Bahçelievler sakinlerini oldukça rahatsız ediyor.

Mahalle muhtarı Behsat Kürkçü yapmış oldukları açıklamada mahallenin yaz sıcaklarıyla beraber pis kokudan durulmaz hale geldiğini ifade etmişti. Her iktidarların vaadi olan, ancak bir türlü ıslah edilemeyen Yeşilözü Deresi son günlerde Kırıkkale Belediyesi tarafından araçlarla ilaçlanarak vatandaşlara en azından pis kokudan kurtarıyor.

3Db8Afe0 9A59 4411 A5C2 04604E92Cf00

Bu arada yaklaşan Kurban Bayramı’nın dere için bir tehdit olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Behsat Kürkçü, bazı bilinçsiz vatandaşların kurban atıklarının Yeşilözü Deresi’ne atıklarını , ilerleyen günlerde çirkin bir görüntü sergileyeceğinin, pis kokuların etrafa yayılacağının endişesini yaşıyor.

Hatırlanacağı gibi DSİ tarafından başlatılan ıslah projesinin iş makineleri seçim sonrası kaldırılarak başka yere taşınmıştı. Vatandaşlar Kırıkkale Belediyesi’nin derede yapmış olduğu ilaçlama çalışmasından memnun olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi