Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın girişimleri ile projelendirilen daha önce de Yeni Küçük Sanayi Sitesi ihalesi Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Peşinden büyük kentsel dönüşüm başlayacak.

1-70

Aşamalar

Kırıkkale Sanayi sitesi şehrin içerisinde kalmış olması sebebi ile şehre kötü görünümün yanı sıra gerek sanayi esnafının gerekse Kırıkkaleli vatandaşların ihtiyaçları karşılayamamakta idi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatı ile Kırıkkale’ye yakışır modern sanayi sitesi çalışmalarına başlanmış. Aşağı Mahmutlar Mahallesinde tespit edilen 40 dönüm arazi üzerine proje çalışmaları tamamamlanmış. TOKİ tarafından geçtiğimiz Nisan ayında yapımı için çıkılan ilan yaşanan 6 Şubat depremi nedeni ile ertelenmişti.

2-49

Saygılı Söz Aldı

Ertelenen Yeni Sanayi Sitesinin yapımı için çalışmalarını sıklaştıran Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milletvekili Mustafa Kaplan ile birlikte TOKİ Başkanı Ömür Bulut’u ziyaret ederek sanayi sitesini gündeme getirdiler. TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un talimatı ile önümüzde ki Şubat ayı içerisinde tekrar ihaleye çıkması yönünde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı söz aldı.

4-29

Neler Bulunacak

540 adedi 90 m2, 257 adedi 150 m2 olacak şekilde inşaa edilecek yeni sanayi sitesinde 798 adet işyeri bulunacak. Burada Kafe, lokanta, çay ocağı, sosyal donatılar, Yeşil Alan, Banka Şubesi gibi 29 adet ayrıca işyeri bulunacak.  Sanayi esnafının talep toplama şeklinde katılacağı işyeri satışında mevcut esnaflara öncelik tanınacak. Yüzde 25 peşin olarak alınacak geri kalan kısmı ise eşit taksitler ile ödenecek.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 16.35.45 (2)Başkan Saygılı projeyi “ŞŞehrimizin ekonomisine, istihdamına ve üretimine gücüne büyük destek olacak. Kırıkkale’de Ustalarımız, kalfalarımız, çıraklarımız daha modern alanlarda hizmet verecek. Vatandaşlarımız’da aynı şekilde modern ortamlarda hizmet alacaklar. Şehrimizin önemli bir sorununu çözmekte böylelikle bize nasip olacak” dedi.

Haber :Yelda Kayhan

Kaynak: Haber Merkezi