Kırıkkale halkının hizmeti için yapılan yeşil alanlar,parklar birer birer halkın hizmetinden uzaklaşıyor.Bu parklar, alanlar hizmet vermediği gibi bazıları kapısına zincir vurarak milli servetin göz göre göre heba olmasına sebep oluyorlar.Milletin vergileri ile yapılan milli projeler ne yazık ki devamında ilgisizliğe sevk ediliyor. Yapılan yatırımlar yerinde çürürken Kırıkkale halkı kendisi için yapılan bu hizmetlerin bir bölümünden malesef yararlanamıyor.

1Obaköyyy

Obaköy

Vali Yunus Sezer döneminde yapılan 200 dönümlük alan üzerine kurulan Obaköy önce ilgisizliğe mahkum edildi ardından Anda Vakfı , devamında Hayrat Vakfı’na verildi.İhaleyi alan vakıf ilk olarak Obaköy’ün kapısına zincir vurdu.Ağaçlar kurudu.Obaköy bakımsızlıktan dökülür hale geldi.Kırıkkale halkı da bu hizmetten mahrum kaldı.

2Bşehirparkı

Büyükşehir parkı

Kırıkkale Belediyesi eski başkanı Veli Korkmaz döneminde MKE’den alınan Büyükşehir Parkı 55 dönümden kala kala 20 dönüme düştü. Kırıkkale Belediyesi bu park alanında maliye borçlarına karşılık Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devretti. Kırıkkale’nin olan en gözde bu alan bakanlık tasavvufuna geçti.Bakanlık isterse burayı konut alanı yapabilir.

3Yeşilvadiii

Yeşil Vadi

7 Kilometrelik bisiklet parkuru ile Yeşil alan olarak Kırıkkale halkına hizmet için açılan Yeşil Vadi Parkı yine ilgisizliğe mahkum edildi.Dönemin Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açılışı yapılan parkın her yeri dökülüyor.Özelleştirilmeye gidilen parkın ihalesini alan firma ise parkla hiç bir şekilde ilgilenmiyor. Park dökülüyor.

4Kentortmanıı

Kent Ormanı

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz döneminde Orman Bakanlığı’ndan kiralanarak Kırıkkale Belediyesi Kent Orman olarak dizayn edilen 400 Hektarlık alan malesef yine Kırıkkale’nin elinden çıktı. Kırıkkale Belediyesi Orman iŞletme İl Müdürlüğüne gönderdii yazıda Kent Ormanı’nı kiralamayacağını ilgili müdürlüğe bildirdi.Belediye’nin terk ettiği bu gözde alan Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu 20 yıllığına Kırıkkale dışında kamuda çalışan engelliler derneğine kiralandı.

Kırıkkale halkının ücretsiz olarak yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere yapılan ve ciddi harcamalar yapılan yeşil alanlar bir bir elden çıkartılarak Kırıkkale halkının kullanımından uzaklaştırıldı.

Kırıkkale İl Özel İdaresi ve Kırıkkale Belediyesi’ne ait olan 4 büyük parkın özelleştirilmesi ve bakanlıklara devredilmesi Kırıkkale halkını yeşil alan ihtiyacı bakımından dar bir bölgeye mahkum etti. Her ne kadar Millet Parkı yapılsa da  mangal yapma imkanı sağlanmadığı için park yeteri kadar ilgi görmüyor.

Kırıkkale halkı sessiz sedasız başka birimlere geçen parkların akıbetinden endişe duyarken kendisi için yapılan bu hizmetten malesef yararlanamıyor.

200 dönümlük Obaköy açıldığı günlerde halkın yoğun ilgisini görüyordu. Gerek Ankara yoluna ve Kızılırmak’a paralel olan Yeşil Vadi Parkı spor severlerin ilgi odağı haline gelmişti.

 Şimdi her iki hizmetten de Kırıkkale halkı yararlanamıyor. Büyükşehir Parkı ise şimdilik kullanım hakkı Kırıkkale Belediyesi’nde. Ancak bu gözde arazi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na geçti.

Bakanlık isterse burasını TOKİ ile anlaşarak konut alanına çevirebilir.Şehrin merkezindeki bu nefes alma noktasının tasavvufu ise yine Kırıkkale halkından uzaklaşmış durumda.

Kırıkkale Belediyesi Kent Ormanı ise artık Ankara merkezli özel bir derneğin bünyesine geçti. Dernek isterse burayı ücretli de yapabilir ,üyelerine mahsus hale de getirebilir.

Kaynak: Haber Merkezi