Yapı ve Zemin Laboratuvarları Derneği’nin Trakya Bölgesi istişare toplantısı Edirne’de gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, yapı laboratuvarlarının yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlar ele alınırken, e-dağıtım sistemi, taban–tavan fiyat uygulamaları ve dijital dönüşüm süreci masaya yatırıldı.

Edirne’de bir otelde düzenlenen toplantıya Yapı ve Zemin Laboratuvarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Poyraz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda ayrıca Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de faaliyet gösteren yapı ve zemin laboratuvarı firma sahipleri ile denetçi mühendisler yer aldı.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Yaşar Poyraz, 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğin bölgesel istişare toplantılarıyla üyelerin sorunlarını yerinde dinleme imkânı bulduğunu ifade etti. Poyraz, yapı laboratuvarlarının mevcut şartlar altında ciddi ekonomik zorluklar yaşadığını belirterek, bakanlık tarafından yayımlanan taban ve tavan fiyatlarla giderlerin karşılanmasının oldukça güç olduğunu vurguladı. Bu nedenle e-dağıtım sisteminin hayata geçirilmesi ve mevcut sistemin iyileştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Dr. İdris Akbıyık’ın Yönetim Anlayışı Dikkat Çekiyor
Dr. İdris Akbıyık’ın Yönetim Anlayışı Dikkat Çekiyor
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık üç saat süren toplantıda, yapı laboratuvarı firmaları kendi illerinde karşılaştıkları sorunları dile getirirken, çözüm önerileri karşılıklı olarak değerlendirildi. Katılımcılar, e-dağıtım sisteminin devreye girmesiyle birlikte illerde faaliyet gösteren firmaların daha kaliteli, adil ve kapsamlı hizmet sunabileceğine dikkat çekti.

Toplantının bir diğer gündem maddesini ise dijital dönüşüm oluşturdu. Yapı ve Zemin Laboratuvarları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Atılım Kahraman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen Mobil Şantiye Defteri (Şantiye-M) uygulaması hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kahraman, yeni uygulama ile şantiye şeflerinin işin ilerleyişi, günlük faaliyetler ve ekipman durumlarını dijital ortamda kayıt altına alacağını, her gün şantiye alanından fotoğraf yüklenmesinin zorunlu olacağını ve bu kayıtların konum bilgisiyle birlikte silinemez ve değiştirilemez şekilde sistemde tutulacağını aktardı.

Toplantı, sektörün sorunlarının ortak akılla ele alınması ve çözüm yollarının değerlendirilmesi açısından verimli geçti.

Kaynak: Haber Merkezi