Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bulunan bir mesken, mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. Kırıkkale 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yayımlanan ilana göre taşınmaz için 3 milyon 900 bin TL kıymet belirlendi.
YAHŞİHAN MERKEZ MAHALLESİ’NDE BULUNUYOR
2026/28 Satış dosyası kapsamında satışa sunulan taşınmaz, Yahşihan ilçesi Merkez Mahallesi 1202 Ada 9 Parsel üzerinde bulunuyor. E Blok 1. Kat 8 numaralı bağımsız bölüm, tapuda konut niteliği taşıyor.
Meskenin bulunduğu arsa 11 bin 7 metrekare yüzölçümüne sahip olurken, taşınmazın arsa payı 40/11060 olarak belirtildi.
Meskenin bulunduğu yapı; bodrum, zemin ve 14 normal kattan oluşuyor. Betonarme karkas olarak inşa edilen ve 3B yapı sınıfında yer alan binada toplam 60 bağımsız bölüm bulunuyor.
BİNADA DEPREMSEL HASAR TESPİT EDİLMEDİ
İlanda yer alan bilgilere göre yaklaşık 15 yıllık olan yapıda depremsel bir hasar tespit edilmedi. Taşınmazın genel olarak bakımlı durumda olduğu ve her türlü alt ve üst yapı hizmetinden yararlanabilecek konumda bulunduğu kaydedildi.
Yapı için Yahşihan Belediyesi tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde yapı ruhsatı düzenlendiği, 19 Eylül 2013 tarihinde ise Yapı Kullanım İzin Belgesi alınarak oturuma açıldığı belirtildi.
KIYMETİ 3 MİLYON 900 BİN TL
İmar planında konut alanında kalan taşınmaz için E:2,00 ve Yençok:45,50 metre yapılaşma şartları belirtildi.
Satışa konu meskenin muhammen kıymeti 3 milyon 900 bin TL olarak açıklanırken, KDV oranı ise yüzde 1 olarak belirlendi. Taşınmaz üzerindeki şerhlerin tapu kaydındaki gibi olduğu bildirildi.
İLK ARTIRMA 30 KASIM’DA BAŞLAYACAK
Mesken için ilk artırma 30 Kasım 2026 saat 13.31’de başlayacak ve 7 Aralık 2026 saat 13.31’de sona erecek.
İlk artırmada satış gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma 24 Aralık 2026 saat 13.31’de başlayacak. İkinci artırma süreci 31 Aralık 2026 saat 13.31’de tamamlanacak.
Taşınmazın ayrıntılı görsellerine, artırma şartlarına ve diğer bilgilere e-Satış sistemi üzerinden 2026/28 Satış dosya numarasıyla ulaşılabilecek.




