F B I M G 1718446682010Kırıkkale eski belediye başkanı Veli Korkmaz ve ailesi İslami Değerler Külliyesini ziyaret ederek müzeleri gezdiler.

 Korkmaz Ailesi Ayrıca Külliye bünyesindeki kitap kütüphaneye yüklü miktarda kitap bağışında bulundular.

 İslami Değerler Külliyesi'nin Kırıkkale'nin inanç turizmi için ve İslami değerlerin tanıtımında büyük bir kazanç olduğunu belirten Korkmaz, yönetim kurulu başkanı Bahattin Akyön'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti .

F B I M G 1718446685317

Veli Korkmaz ile birlikte uzun yıllar tanışıklığı bulunan Bahattin Akyön Korkmaz ailesinden her zaman destek gördüğünü Veli Korkmaz'ın fikirleriyle Külliye'nin ve Kırıkkale'nin gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

 Bahattin Akyön ziyaret sonrası yapmış olduğu açıklamada eski başkanı Veli Korkmaz'ın ziyaretinin kendisi için büyük bir anlam teşkil ettiğini şu cümlelerle özetledi.

VELİ ABİM

Gençliğimizde bilen kişi, yani abimizdi.Okuyan, anlatan ve öğreten oldu. Sohbet etti, sohbet düzenledi, hep gençler ile bir araya geldi. O zaman çok bilmediğimiz şeyleri bu sohbetlerde öğrendik. Veli abimizin kitap dünyamdaki ufku,bana hiç unutmam, Ali Şeriati, Mevdudi, Seyyit Kutup, Hasan elBenna ve bir sürü dünyamıza yeni giren konuların öncüsü oldu.

Aslında şimdi hatırlıyorum o bir ufuk ve yeni akımmış. Timurtaş hocamın vaazlarından sonra Veli abi bize İran, Mısır, Suriye gibi İslamın dünya yüzünü öğretti. Bir gün başkan oldu, ufku ve becerisi ile. Yine bizim Veli abimizdi. Ama o bize başkan oldu. Ufak bir kesinti yaşadık. Zira o başkandı artık. Yanında nimet umanlar, menfaati olanlar hep önde idi, biz itildik, kakıldık. Ama o yine bizim Veli abimizdi. Akil ve bilge abimizdi. Bugün yine bizim Veli abimiz, öğretmenimiz, öncümüz, İslami gençliğin Kırıkkale heyecanı olan önde abimiz, hepimizde emeği olan. Seçkin insanların bir araya toplandığı belki türbegahımızdı. YIllar geçti ama şu geçmedi O yine Kırıkkale’nin Veli abisi ve sevileni. Gönlü kalbi İslam gençliği sevdasıyla çoşan abimiz hoşgeldin. Ufkun bizleri yetiştirdi. Bu eser sizin Öncülüğünü yaptığınız Nur Cami, Nokta Cami gibi yine sizin ufkunuz ile öncülüğünüz Nur camiye kardeş İslami Değerler Külliyesi yapıldı. 

Eserleriniz ve emanetiniz başımızın tacıdır. Bizim inşallah hep Veli abimiz ol…

Kaynak: Haber merkezi