Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm emekçilerin bayramını kutladı. Vali Makas, alın teriyle üretime katkı sunan işçi ve emekçilerin toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.

Mesajında, “1 Mayıs sadece bir kutlama değil; emeğin kutsallığını, dayanışmanın gücünü ve helal kazancın bereketini hatırladığımız müstesna bir gündür,” ifadelerine yer veren Makas, işçinin hakkını gözetmenin inancımızın temel değerlerinden biri olduğunu hatırlattı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz” hadisini anımsatan Vali Makas, bu anlayışla hareket eden devletin her zaman emekçinin yanında olduğunu, haklarını korumaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye gayret gösterdiğini belirtti.

Ülkenin kalkınmasında işçilerin emeğinin büyük payı olduğunun altını çizen Makas, “Birlik ve beraberlik içinde, millî ve manevi değerlere bağlı kalarak çalışmak, ülkemizi daha da güçlendirecektir,” dedi.

Vali Makas, açıklamasını tüm emekçilere sağlık, huzur ve bereket dolu bir gelecek temennisiyle tamamladı.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği