AK Parti'de sancı bitmiyor .Kırıkkale belediye başkan aday adaylıgı sürecinde yaşanan sıkıntılı süreç 2. perde olarak ilçe ve belde belediye başkan adaylık sürecine devam etti. AK Parti belediye başkan aday listesine tepki gösteren birçok siyasetçi başka partilerden aday oldu.

F B I M G 1708350817715-1

AK Parti'nin kendi içerisinde bitmeyen sorunları 3. perde olarak il genel ve Kırıkkale Belediye Meclis üyelerinde ortaya çıktı.

Kırıkkale Merkez'den İl Genel Meclis üyesi olmayı hedeflediğini her fırsatta dile getiren mevcut AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Sarıaydın'ın hazırlanan listede imzasının olmaması dikkat çekti.

 Başkan Sarıaydın'ın imzalamayarak tepki gösterdiği liste AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve Parti yönetimi tarafından hazırlanan Kırıkkale belediye meclis ve il genel meclis üyesi aday listesi parti içi gerginliği zirveye taşıdı.

Turgay Sarıaydın'ı istifanın eşiğine getiren süreç parti içerisinde günlerdir konuşuluyordu. Parti içi sıkıntılarını bir türlü aşamayan AK Parti 31 Mart 2024 seçimlerinde kendi içerisinde sorunlar zinciri ile girmeye devam ediyor. 

Parti içerisinden öğrendiğimiz bilgilere göre Turgay Sarıaydın'ın onaylamadığı listeyi AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve AK Part'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Genç teslim etti. 

Kalehaber olarak görüşlerini aldığımız AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Sarıaydın " Benim partimle sorunum yok .Görevimin başındayım .Ancak hazırlanan il genel ve Belediye Meclis listesini uygun görmedim .Bu bakımdan da imzalamadım .Tepkimi bu şekilde gösterdim ."dedi

Kaynak: Ak Parti İl Başkanlıgı