Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) takviminde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından organize edilen uluslararası bisiklet turu 'Tour of Yiğido' devam ediyor.

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) takviminde yer alan; 25-27 Ağustos tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından organize edilen uluslararası bisiklet turu 'Tour of Yiğido' 2.gün etkinlikleri ile devam ediyor.

UNESCO Dünya Mirası'nda yer alan eserleri, lezzetli mutfağı, tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan kültürü ve eşsiz coğrafyasıyla Anadolu'nun cazibe merkezi haline gelen Sivas'ta bisikletçiler, 3 gün boyunca toplamda 323 kilometre pedal çevirecek.


5 TÜRK 11 FARKLI TAKIM YARIŞACAK

Sivas'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen bisikletçilere ev sahipliği yapacak. Toplamda 5'i Türk, 11 farklı takımın mücadele edeceği bu tur, 3 gün boyunca sürecek.

AKYÖN ; 2024 PARİS OLİMPİYATLARINA SAĞLAM HAZIRLANIYOR

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Trt Spor Yıldız ekibine teşekkürlerini ileterek, Sivas'ta harika bir gün yaşandığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun her ay hatta her hafta farklı illerde çeşitli organizasyonlar düzenlediğine değindi. Bu organizasyonlar sayesinde Türk sporcuların hem ulusal hem de uluslararası arenada daha fazla deneyim kazandığını ifade etti.

Etkinlik kapsamında, 60 sporcu zamana karşı yarışma fırsatı bulacak. 6 farklı ülkeden profesyonel sporcuların da katılacağı bu yarış, UCI takviminde önemli bir yer tutuyor. Bu yarış, sporcuların puan topladığı bir etkinlik olarak öne çıkıyor ve her hafta farklı illerde düzenlenmesi, Türk sporcularının Avrupa'daki başarılarını olumlu yönde etkiliyor.

Bahattin Akyön ayrıca, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde elde edilen başarıların, Türk sporcularının uluslararası alanda ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğine vurgu yaptı. Bu başarıların, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyatları'na sağlam bir şekilde hazırlandığını gösterdiğini sözlerine ekledi.