"Biz sadaka değil Hakkımızı alnımızın terinin bedelini istiyoruz."


Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk hükümetin açıklamış olduğu buğday taban fiyatlarına tepkisini devam ettiriyor .

Orhan Öztürk açıklamasında ürün maliyet fiyatlarının son bir yılda ciddi oranda yükseldiğini belirterek açıklanan tavan fiyatları üreticide şok etkisi yarattığını vurgu yaptı .

Öztürk açıklamasında şöyle konuştu; Fiyatlar acilen tekrar güncellenmeli. Geçen sene ton fiyatı 8250 tl olan ekmeklik buğday bu sene %10 gibi artırılarak 9250 tl açıklandı. Eğer bu fiyatlar mantıklı ise geçen sene 4 tl olan ekmek nasıl 8 tl oluyor. Aklımızdan deli sorular geçiyor. Çiftçilerin ölüm fermanını nı acıkladınız çokmu hesap kitap yaptınız bu fiatı acıklamak için yok biz bedava verelim ülke düzelecekse ama sizde her yerden aldığınız maaşları devlete vereceksiniz  al garibe vur garibe olmaz. Tarlada,  bağda, bahçe de izi olmayanların, harmanda alnı terlemeyenin aldığı fiyat çiftçiyi bitirmeyi hedef almaktadır. Çiftçi biterse ülke biter. Üretimin olmadığı bir ülke yok olmaya mahkûmdur.

Kaynak: Haber merkezi