Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, enflasyonun yüksek seyrini koruduğunu belirterek, kamu çalışanlarının ve emekli memurların alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkat çekti. Karabacak, kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve ekonomik durumlarını iyileştirecek düzenlemeler beklediklerini vurguladı.

Karabacak, geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelge yayınlandığını belirterek, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılmasına destek verdiklerini ancak bu tedbirlerin çalışanların kazanılmış haklarını kısıtlamaması gerektiğini ifade etti. Özellikle servis hizmetlerinin kaldırılmasının ekonomik ve hukuki sorunlara yol açacağını belirten Karabacak, bu hizmetlerin lüks değil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 13.08.17

Kamu çalışanlarının servis hizmetlerinden faydalanmasının ulaşım masraflarını azaltacağını ve trafiğe olumlu etki yapacağını belirten Karabacak, bu hizmetin kaldırılmasının ekonomik katkısı olmayacağını ve hukuki olmadığını vurguladı. Toplu sözleşme ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının başkaca bir işleme gerek kalmaksızın uygulanması gerektiğini belirtti.

Karabacak, kamuda çalışan sayısının OECD ortalamasının gerisinde olduğunu ve çalışanların ağır iş yükü altında ezildiğini söyledi. Emekli maaşlarının düşüklüğünden dolayı çalışanların 65 yaşına kadar çalışmayı tercih ettiğini ve bu durumun emeklilik sürecini zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, kamuda personel alımının emekli olan çalışan sayısıyla sınırlandırılmasının kamu hizmetlerinin kalitesini düşüreceğini belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 13.07.35

Karabacak, memur ve memur emeklilerinin beklentilerinin karşılanması ve verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurguladı. Emekli maaşlarının iyileştirilmesi, ek göstergelerin yükseltilmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar ödenmesi ve vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesi gibi taleplerde bulundu.

Son olarak, tasarruf genelgesinin hukuka uygun olmayan maddelerinin yargıya taşındığını ve adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirten Karabacak, Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının korunması için her türlü mücadeleyi yapacaklarını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 13.08.00

Karabacak, tasarrufun israf, lüks ve fazladan yapılması gerektiğini ancak emeğin hakkından tasarruf olmayacağını belirtti. Kamu çalışanlarının haklarının korunması için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Türk Eğitim- Sen