Kırıkkale’de Kamu Yararına Dernek statüsüne sahip ilk kuruluş olan İslami Değerler Külliyesi, topluma yönelik ücretsiz hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kurum, bu yıl da 100’e yakın çocuğun ücretsiz sünnet ettirildiği geleneksel organizasyonla dikkat çekiyor.
Toplu sünnet organizasyonunun Kurul Başkanlığını Kırıkkale’nin tanınan sivil toplum önderlerinden Ali İhsan Akkaya yürütürken, İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön sürecin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Akyön yaptığı açıklamada, bu yıl “Kirvemiz bulundu” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, 2025 yılı kirvesinin Aybimaş yöneticisi Erol Ayan olduğunu duyurdu. Akyön, “Geleneksel kirvelik kültürünü yaşatmak istiyoruz. Sünnet sırasında çocuğun yanında olan, korkusunu dindiren, giderleri üstlenen, hayat boyu yanında duran kirve figürü, Anadolu’da önemli bir halk geleneğidir. Bu organizasyonla birlikte bu kültürü yeniden canlandıracağız,” dedi.
Program kapsamında çocuklara sadece sağlık hizmeti sunulmakla kalmayacak; şehir konvoyu, ücretsiz kıyafet dağıtımı, yemekli düğün ve eğlence gibi birçok etkinlik ile eksiksiz bir sünnet düğünü gerçekleştirilecek.
İslami Değerler Külliyesi, hem gelenekleri yaşatmak hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bu anlamlı etkinliği her yıl geniş katılımla sürdürmeyi hedefliyor.