AK Parti'nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayının belirlemesinin ardından gözler ilçe ve beldelere çevrildi .

İlçe ve beldelerde genel merkez Perşembe ve Cuma günü son anketleri yapma kararı aldı.

Bu anketler doğrultusunda hafta sonu büyük bir merakla beklenen AK Parti'nin Kırıkkale'deki belediye başkan adaylarının tamamı açıklanacak.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ilçe ve beldelerin hafta sonu netleşeceğine mesajını verdi.

 AK Parti'nin yaklaşık olarak şu ana kadar toplam 8 ilçe ve 2 kasabada 25 civarında aday adayı bulunuyor. Mevcut başkanlar dahil tüm aday adayları bir an önce listenin açıklanmasını bekliyorlar . Perşembe ve cuma günü belediye başkan aday adayları yoğun bir seçim propagandası çalışması yaptılar.

Siyasi kulislerde AK Parti listesinde yer bulamayan bazı aday adaylarının ise başka partilerden aday olmak için irtibat halinde oldukları belirtiliyor. AK Parti'de bu durum geçtiğimiz seçimde yaşanmıştı . AK Parti'den aday olamayan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ,Büyük Birlik Partisinden aday olmuş ve seçimi kazanmıştı.

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi Kapsamında AK Parti’nin Kırıkkale merkez adayı açıklandı. İlçe ve kasaba adaylarının açıklanması için İl Başkanı Engin Pehlivanlı hafta sonunu işaret etti. Ankara’da düzenlenecek olan adaylık açıklamasında da sürpriz beklenirken Kırıkkale kamuoyu, AK Parti’nin ilçe ve kasaba adaylarının kimler olacağını merakla bekliyor. AK Parti siyasi kulislerini hafta sonu hareketli bir gündem bekliyor. Son iki gün içinde yapılan anket genel merkezin adaylık konusunda kararında oldukça etkili olacak. AK Parti listelerinin açıklanmasının ardından siyasi kulislerden hareketlilik bekleniyor mevcut adaya destek olan aday adaylarının dışında bazı isimlerin özellikle Cumhur ittifakı grubunda bulunan Büyük Birlik Partisi ile temasa geçtikleri ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi