Kırıkkale tanıtım günleri (KALEFEST) kapsamında, 23 Mayıs Perşembe günü SOLOTÜRK İslami Değerler Külliyesi semalarında nefes kesen bir gösteri yapacak. Bu özel gösteriyi izlemek için tüm Kırıkkaleli vatandaşlar İslami Değerler Külliyesi'ne davet edildi. Bahattin Akyön, bu görsel şöleni kaçırmamaları için herkesi külliyeye çağırdı.

Odatv Image 62 1A454Bb6E9A143

Türkiye'nin önemli manevi merkezlerinden biri olan ve Mekke ile Medine esaslı özelliklere sahip İslami Değerler Külliyesi, 2015 yılında Kırıkkale'de kuruldu. On yıllık titiz bir çalışmanın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve çok sayıda devlet erkanının katılımıyla hizmete açılan külliye, 2 müze, 2 cami ve 20'ye yakın farklı konsepti içeren mekanlarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye’nin tek Siyer-i Nebi ve Kur'an-ı Kerim Müzesi'ni barındıran külliye, 45 ilin geçiş güzergahında yer alması nedeniyle Türkiye genelinde önemli bir konuma sahip. Kırıkkale'nin tanıtımında büyük rol oynayan külliye, her gün bine yakın ziyaretçiyi ağırlıyor ve hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Ziyaretçilere İslam'ı ve Peygamber Efendimiz’in hayatını görsel dijital sunumlar ve rehberler eşliğinde hazırlanan maketlerle anlatan külliye, "Herkes O'nu (S.A.V.) Tanısın" misyonuyla kutsal değerleri öğretme ve gelecek kuşaklara aktarma görevini üstleniyor.

KALEFEST kapsamında düzenlenecek SOLOTÜRK gösterisi, bu manevi atmosferde izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Kırıkkale halkının yoğun ilgi göstermesi beklenen etkinlik, şehrin tanıtımına da önemli katkılar sağlayacak.

 

Kaynak: Haber Merkezi