Yozgat il genelinde canlı hayvan pazarları, şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapatıldı. Şap hastalığı korkusu Kırıkkale'yi de sardı.

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kasaplar ve Celepler Odasının yaptığı araştırmada Salı günleri kurulan Kırıkkale Hayvan Pazarının tehlike karşısında kapatılmasına karar verildi.

SÜRESİZ KAPATILDI

Üreticiler tedirgin. Görüşlerini aldığımız Kırıkkale Kasaplar ve Celepler  Odası Başkanı Gazi Karafilik, Kırıkkale Tarım  ve Orman İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşme doğrultusunda Salı günleri Kırıkkale'de kurulan hayvan pazarının  Şap  hastalığı sebebi ile süresiz kapatıldığını söyledi.

TÜM HAYVANLAR AŞILANACAK

Karafilik: "Kırıkkale Hayvan pazarında, üreticilerde yaptığımız incelemede 2 hayvanda şap hastalığı tespit ettik. Fakat bu hayvanların Çorum'dan getirildiği ortaya çıktı. Üreticilerden de gelen talep üzerine hayvan pazarı Kırıkkale'de süresiz kapatıldı." şeklinde konuştu. Kırıkkale Hayvan Pazarı'nın tüm mandıralardaki hayvanlar aşılandıktan ve şap tehlikesi ortadan kalktıktan sonra açılacağı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi