Sevgi Yolu'nun 'Ama Ozanı'

Kırıkkale'de Yalçın Özer Sevgi Yolu'nda yanındaki eşiyle beraber yıllardır türkü söyleyerek hayatını kazanan bir kişidir Memiş Erdem.AddText_12-05-10.20.11

Bir buçuk yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası tamamen gözlerini kaybeden Memiş Erdem 16 yaşında Ali Ercan Usta'dan Bağlama çalmayı öğrendi.

Bu şekilde geçimini sağlamaya başladı.

Evlendi 6. çocuğu oldu ilk eşi hayatını kaybetti .Şimdiki eşi Selvin hanımla beraber 5 yıldır geçimini Sevgi Yolu'nda bağlama çalıp türkü söyleyerek vatandaşların vermiş olduğu bağışlarla devam ettiriyor. 

Binlerce türküyü ezbere biliyor. Yeni çıkan bir türkü olduğu zaman kasetten dinliyor .Sözlerini ezberliyor .Daha sonra onu bağlamasına aktarıyor. Aslen Kayserili olan Memiş Erdem Kırıkkale'de Sevgi yoluna sesi ile bağlamasının ezgisiyle ayrı bir renk katıyor .

Kırıkkale halkı ona öylesine alıştı ki yoldan geçerken bağış yapmaya ve bu aileyi bu şekilde geçilmesine yardımcı olmaya çalışıyor. Sevgi Yolunun ama ozanı babadan kalan küçük bir yetim maaşı ile Gürler Mahallesin'de kiralık evinde bu şekilde hayata tutunuyor.

Editör: Müjgan BARIŞ