Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, alkollü içki kaçakçılığına karşı gerçekleştirdikleri operasyonda, kimya ve dezenfektan alanında faaliyet gösteren şüphelilerin sahte içki üretimi yaptığını tespit etti. Şüphelilerin temin ettikleri etil alkolleri sahte içki üreticilerine satmak için bidonlara koydukları ve yüzey temizleyici ve içilmemesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırdıkları belirlendi.

Ekipler, ürünleri kargo veya nakliye yoluyla gönderen şüphelilerin aynı zamanda yasa dışı yollarla alkollü içki ürettiğini ve sahte bandrollerle içki şişelerini donattıklarını ortaya çıkardı.

Kendilerini yasal alkollü içki ithalatçısı gibi tanıtan şüphelilerin sahte içkileri turistik tesislere göndermeyi planladığı bilgisine ulaşan ekipler, şüphelilerin örgütlü bir yapı içinde faaliyet gösterdiğini belirledi.

Yaklaşık 10 ay süren takibin ardından ekipler, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Çorum ve Mardin'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 50 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan adres aramalarında 51 ton 427 litre etil alkol, 370 litre alkol aroması, 44 bin 773 şişe alkollü içki, 21 bin 375 boş içki şişesi, 18 bin 600 içki şişesi kapağı, 10 bin 480 sahte bandrol, kapaklama makinesi, 8 su motoru, 640 içki kiti, alkolmetre, 12 alkol dolum makinesi, 2 ambalaj ısıtıcısı, 45 süzgeç, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ile suç naklinde kullanılan 10 araç ele geçirildi.

Kaynak: Haber Merkezi