Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan başkanlık seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre Sadettin Saran, sarı-lacivertli kulübün 39. başkanı seçildi.Açılan 50 sandıkta kullanılan oyların sayımına göre Sadettin Saran 12.325, mevcut başkan Ali Koç ise 12.068 oy aldı. Seçim, sadece 257 oy farkla sonuçlandı.
“Bu bir bayrak değişimi”
Fenerbahçe’nin yeni başkanı Sadettin Saran, sonuçların ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şampiyon olana kadar bayram yok, kutlama yok. Sayın Ali Koç, 7 yıl boyunca başkanlık yaptı. Bu bir bayrak değişimi. Onun Fenerbahçe'deki tecrübesi bizim için çok kıymetli. Tüm başkanlarımızın birlik içinde olması en büyük hayalim. İnşallah kupayı 3 başkan birlikte kaldırırız.”
Sadettin Saran’ın özellikle spor alanında yaptığı katkılarla tanındığı Kırıkkale’de de seçim sonucu sevinçle karşılandı. Kırıkkaleli iş insanı Saran, bugüne kadar ilin birçok ilçesinde spor altyapı projelerine ve amatör kulüplere maddi destek sağlamıştı.
Ali Koç: “Hepimiz aynı gemideyiz”
Seçimin ardından kürsüye çıkan Ali Koç ise, Fenerbahçe camiasına birlik çağrısı yaptı. Medeni ve adil bir yarış yaşandığını vurgulayan Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Az farkla Sadettin Bey kazandı. Yolunuz açık olsun. Hepimiz aynı gemideyiz. Artık içeride değil, dışarıda düşman arama zamanı. Başkanın etrafında kenetlenme vaktidir.”
Seçim sürecinde sergilenen demokratik olgunluk, hem Fenerbahçe camiası hem de Türk spor kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Yeni başkan Sadettin Saran’ın görevine kısa süre içinde resmen başlaması bekleniyor. Fenerbahçe camiası ise şimdi yeni bir döneme umutla bakıyor.