Kırıkkale Gönüllüleri Platformu Başkanı Resul Akdağ sorularına devam ediyor.

Belediye başkan adaylarına sorular yönelten ve projeleri hakkında kamuoyuna aydınlatmalarıni isteyen Resul Akdağ 6-7 maddelik soruları yöneterek partilerin adaylarda çağrıda bulundu.

PROJELERİNİZİ ANLATIN

Resul Akdağ son olarak şu soruları yöneletti.

Kırıkkale'ye hizmet yolunda şu 2 maddeyi Partilerin belediye başkanı adaylarına soruyorum:

1- Yaşlı bakım merkezleri açacak mısınız? Elbette açmanız lazım. Kırıkkale emekli şehridir. Bakıma muhtaç çok insanımız var. Bunlara sahip çıkmak sevaptır. 

2- Kreşler açacak mısınız? Tabii ki açmak lazım. Çocuklarımızın geleceği için gereklidir, önemlidir.

Şimdi Başkan Adaylarına soruyorum, bu Aslî görevinizi yapacak mısınız? Yoksa yapmayacak mısınız? Çıkın açıkça ve mertçe söyleyin. Hemşerilerimiz kime oy verdiğini bilsinler. Bunu yapmayan Başkan ne yapacak kendine mi çalışacak? Milleti kandırmayın. Görüşlerimiz devam edecek. 

hizmet yolunda şu 2 maddeyi Partilerin belediye başkanı adaylarına soruyorum:

3- Ekmek fırınları açacak mısınız? Açmanız lazım. Hem fakir fukaraya bedava ekmek dağıtılır hem de özel fırınların fiyatları kendiliğinden düzene girer.

4- Düğün salonları açacak mısınız? Elbette açmanız lazım. Fakir fukaranın düğünleri bedava yapılmalıdır. Fiyatları düşük olacağı için özel düğün salonları da kontrol altına alınır. Hem de gündüzleri boş olan bu düğün salonlarında gerekli yerlere Belediye Lokantaları açılarak ucuz yemek verilmelidir. Böylece mağdur olan insanımıza yardım edilmiş olur. 

Ayrıca Açık Pazar yerlerine Seyyar Tuvaletler konmalıdır. Bu konuda esnaf ve vatandaşlar mağdur.

Şimdi Başkan Adaylarına soruyorum, bu Aslî görevinizi yapacak mısınız? Yoksa yapmayacak mısınız?Hemşerilerimiz kime oy verdiğini bilsinler. Bunu yapmayan Başkan ne yapacak kendine mi çalışacak? Milleti kandırmayın. 

5- Kızılırmak'ın etrafına tesisler yapacak mısınız? Yapılması lazım. Kapulukaya barajından Köprübaşına kadar olan bölgeye , aynı Adana'da olduğu gibi (Adana'nın içinden Seyhan nehri akmaktadır), tesisler yapılmalıdır. Bu projeyi yaparken de Hacılar, Bahşılı ve Yahşihan Belediyeleriyle işbirliği yapılmalıdır. Ayrıca sulu tarım için sulama kanalları açmak lazım.

6-Çoruh deresini ıslah edecek misiniz? Tabii ki ıslah edilmesi gerekir. Delice ilçesinden Kızılırmak'a kadar bölgede yani Delice'den Mahmatlı'ya kadar bölgede, sulu tarım yapmak için sulama göletleri ve sulama kanalları açmak lazım. Mahmatlı'dan Kızılırmak'a kadar etrafına tesisler (aynı Eskişehir de Porsuk çayının etrafı gibi) yapmak, Kızılırmak ve Çoruh deresi sayesinde yapılacak SULU tarımla (gübre, un, şeker, makarna, salca, meyve suyu, et ve et ürünleri süt ve süt ürünleri, ilaç ve kozmetik ürünleri, arıcılık tesisleri kurmak lazım) üretilen ürünler tesislerde işlenerek piyasaya sunulur. Belediyenin AVM'lerinde ucuz fiyatlarla satılır. Kalan ürünleri çevre illere ve ihracat yapılır. Böylece çiftçimiz, esnafımız madden kazanır. İşsizlik azalır.

Şimdi Başkan Adaylarına soruyorum, bu Aslî görevinizi yapacak mısınız? Yoksa yapmayacak mısınız? Çıkın açıkca ve mertçe söyleyin. Hemşerilerimiz kime oy verdiğini bilsinler. Bunu yapmayan Başkan ne yapacak kendine mi çalışacak? Milleti kandırmayın.

Kaynak: Haber merkezi