Kırıkkale Gönüllüler Birliği Başkanı Resul Akdağ belediye başkan aday adaylığı sürecinde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yönetmiş olduğu 9 soruya cevap alamadığını hatırlatarak tüm partilerin Kırıkkale Belediye Başkanı Aday Sdaylarına cevaplamaları için 11 soru yöneltti.

Resul Akdağ yaptığı açıklamada "Unutmadık, unutturmayacağız dedik. Seçim yeni başladı. Kırıkkale Gönüllüleri Birliği olarak gayemiz Kırıkkale’yi mutlu, güzel, yaşanabilir ve modern bir kent yapmaktır. Bunu yapmak için etkili ve yetkili olmak gerekir. Yani seçilecek belediye başkanına çok iş düşüyor. Daha önce Belediye Başkanına 9 açık soru sormuştuk ve halka da 12 açık memnuniyet sorusu sormuştuk. Şimdi bütün partilerin adayları belli oldu. Bu sorduğumuz hizmet etme sorularına hiç bir adaydan ses gelmedi. Demek ki duymamışlar. Tekrar hatırlatıyoruz. Bütün adaylara Sesleniyoruz. Sizler Kırıkkale’ye hizmet etmek istiyor musunuz? Yoksa İstemiyor musunuz? Eğer İstemiyorsanız, istemeniz lazım. Yapılması gereken hizmetleri yapacak bir Başkan aranıyor. " şeklinde konuştu ve tekrar 11 maddelik soruyu aşağıdaki gibi yöneltti.

Tekliflerimiz,

1-Gençler için spor tesisleri yapacak mısınız?

2-AVM’ler açacak mısınız?

3-Emeklilerimize park ve bahçeler yapacak mısınız?

4-Çiftçilerimizi üretimlerini arttırmak için teşvik edecek misiniz?

5-Düğün salonları açacak mısınız?

6-Yaşlı bakım merkezleri açacak mısınız?

7-Kreşler açacak mısınız?

8-Suyumuzu içilebilir hale getirecek misiniz?

9-Çoruh deresini ıslah edecek misiniz?

10-Kızılırmak’ın etrafına tesisler yapacak mısınız?

11-MKE veTüpraş’a ilave fabrikalar kuracak mısınız? 

Zaten bunlar yapılırsa işsizlik de önlenir. Bu asli görevleri yapacak mısınız? Yoksa yapmayacak mısınız? Çıkın Kırıkkale halkına AÇIKCA ve MERTÇE söyleyin, halk da bilsin. Kimin Kırıkkale’ye hizmet etmek istediği belli olsun. Millet oyunu ona göre versin. Eğer bu hizmetleri yapacağım diyen başkan adayı olursa görüşürüz. Görüşürken de makam-mevkii, para-pul düşünmeden Kırıkkale için her türlü fedakarlığı yaparız. Bizde her türlü imkan (teknik ve idari) var. İşin başında Kırıkkale Gönüllüleri Birliği olarak hiç bir yere aday olmadığımızı söylemiştik. Bu zamana kadar söylediklerimizin arkasındayız. Bizim isteğimiz Kırıkkale’mizin modern bir şehir olması, insanlarımızın da mutlu ve huzurlu yaşamasıdır. Kırıkkale’ye hizmet etmeyenlerin karşısındayız. Zaman içinde görüşlerimizi açıklayacağız. Saygılarımızla. Kırıkkale Gönüllüleri Birliği.

Kaynak: Kırıkkale Gönüllüler Birliği