Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Bilgi Toplumu ve İletişim dersi kapsamında Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencilerimiz ile Merkez Kütüphanemizi ziyaret etti.

  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mine Keskin ve Merkez Kütüphane personelimizin hazır bulunduğu ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrencilerimize bölümleri hakkında bilgi vererek, tecrübelerini paylaştı. 

  Rektör Yardımcısından Merkez Kütüphaneye Ziyaret (2)Teknoloji alanında çok büyük gelişmelerin yaşandığı ve bu gelişmelerin pratik olarak hayatımızda önemli değişikliklere neden olduğu bir dönemde olduğumuzu ifade eden Prof. Dr. Erol Yılmaz, “yaşanan teknolojik gelişmeler, doğal olarak, bilgi ve belge yönetimi alanında da yenilikleri beraberinde getiriyor. Yakın geçmişten başlayarak bilgi hizmetlerinin önemlice bir kısmı internet temelinde sanal ortamda, uzaktan erişim yoluyla veriliyor ancak geleceğe bir projektör tuttuğumuzda belki yirmi yıl daha kullanıcılarla yüz yüze iletişimimiz devam edecek. Bu nedenle dersimizin temel konu başlıklarından biri olarak iletişimi en güçlü şekilde öğreneceğiz ve kullanıcı iletişiminde etkili biçimde hayata geçireceğiz. Peki dersimizi neden kütüphanede yapıyoruz? Çünkü burası, bu çok kıymetli mekân mezuniyetinizle birlikte sizin doğal yaşam ve çalışma alanınız olacak. Diğer bir ifadeyle, mezun olduğunuzda bu mesleği yapacaksanız eğer, sizler için en temel kurumların başında gelen yer kütüphanelerdir. Kütüphanelerin yanına arşivleri, dokümantasyon merkezlerini, enformasyon merkezlerini, medya kuruluşlarını, hukuk bürolarını vs. ekleyebilirsiniz. Yani bölümünüz itibariyle çok geniş bir çalışma alanına sahipsiniz. Kurumsal anlamda bilgiyi etkin kullanma ile doğru orantılı olarak bu çalışma alanlarının sayısı artacaktır. Ülkemizde kurumlar bilgi tabanlı çalışmaya ağırlık verdikçe, bilgiyi yöneten sizlerin çalışma alanları ve elbette sorumluluğu da artacaktır. Bugün dersimizi içerisinde yapmakta olduğumuz “kütüphane” adlı “bilgi sistemi”, “bilgi”yi, “bilgi kaynağı” formatında ham haliyle alıp, uluslararası standartlara ve yöntemlere göre düzenleyerek ihtiyaç duyan kişilerin ulaşabileceği nitelikli bilgi haline getiriyor. İşte sizler, mezun olduktan sonra çeşitli bilgi merkezlerinde bu üretim sürecinin en önemli parçası olacaksınız” dedi. 

 Rektör Yardımcısından Merkez Kütüphaneye Ziyaret (3) Bilgi Toplumu ve İletişim dersi sonrasında Merkez Kütüphanemizde görev yapan kütüphaneciler tarafından, öğrencilerimize kütüphanemiz gezdirilerek kütüphanemizin teknik ve fiziki imkânları ile bilgiye erişim kaynakları hakkında bilgi verildi.

  Fuaye alanında yapılan ikram ile devam eden program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Editör: Müjgan BARIŞ