Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör–Öğrenci Buluşmaları kapsamında Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Geleneksel hale gelen buluşmaların 14’üncüsüne; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreter Doç. Dr. Şevket Evci de katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, gençlerin geçmişini ve mensup oldukları medeniyeti iyi tanımasının, geleceğin inşasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Öğrencilerle hasbihal etmek ve taleplerini dinlemek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Aslan, Türk-İslam medeniyetinin dünya bilimine katkılarına dair değerlendirmelerde bulundu. Medeniyet birikiminin Orta Çağ’da bilim ve teknoloji alanında önemli bir “Altın Çağ” yaşadığını ifade eden Aslan, bu konuda Prof. Dr. Fuat Sezgin’in eserlerine dikkat çekti.

Rektör Aslan, İbni Firnas, Uluğ Bey ve Cezeri gibi bilim insanlarının çalışmalarından örnekler vererek, günümüzde de Kaan, Hürjet ve Kızılelma gibi yüksek teknoloji ürünleriyle bu mirasın sürdürüldüğünü dile getirdi. Gençlerin bu birikimi iyi tanımasının önemli bir motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

Program, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterin konuşmalarıyla devam etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, öğrenci araştırma ve üretim projelerine verilen destekten söz ederek, bu dönem 380 başvuru ile rekor başvuru sayısına ulaşıldığını belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrenci toplulukları, yemekhane hizmetleri ve sosyal faaliyetlere ilişkin yürütülen çalışmaları aktardı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan ise öğrenci işleri, bilgi işlem ve strateji geliştirme alanlarındaki süreçlere değindi.

Genel Sekreter Doç. Dr. Şevket Evci de üniversitede yürütülen idari süreçler, ulaşım ve yemek hizmetleri başta olmak üzere öğrencilerden gelen taleplerin yakından takip edildiğini ifade etti.

MHP İl Başkanı Abalı’dan Bilgem Akademi’ye Ziyaret
MHP İl Başkanı Abalı’dan Bilgem Akademi’ye Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Programın sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde öğrenciler görüş ve önerilerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak taleplerini dinledi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi