Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, "Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" Konulu Panele Katıldı

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi" kapsamındaki panelde, Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov'un eserleri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Panelde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın'ın da katılımıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Programın başkanlığını ve konuşmalarını Kırıkkale Anadolu Mektebi öğrencilerinin üstlendiği etkinlikte, Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Aydoğan da panelin değerlendirme konuşmasını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Cengiz Aytmatov'un edebiyata katkıları ve eserleri hakkında yaptığı değerlendirmede, "Cengiz Aytmatov'u hatırlamalı, onun eserlerini okumalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız" ifadelerini kullandı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Rektör Aslan, sunumu gerçekleştiren öğrencilere plaketlerini takdim etti.

Bu tür kültürel etkinliklerin, edebiyat ve sanatın önemine vurgu yaparak kültür birikimini artırma amacını taşıdığı belirtilerek, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin, öğrencilere edebiyatla ilgili derinlemesine bir bakış açısı kazandırdığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi