Kırıkkale'de görevli bir sağlık çalışanı, işe gitmemek amacıyla sahte rapor düzenlemekten mahkemeye çıkarıldı. Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesi, acil tıp teknisyeni olarak görev yapan kişinin photoshop kullanarak belgelerini değiştirmesi sonucu ortaya çıkan suçlamaları değerlendirdi. İşte mahkeme sürecinin detayları:
Bir ameliyat sonrası aldığı 30 günlük istirahat raporunu kullanarak tarih değişikliğine giden sağlık çalışanı, işe gitmemek için 20 günlük sahte rapor oluşturdu. Ardından muayenesi sonrası alınan 1 günlük raporu, 6 günlük sahte rapor haline getirdi. Bir özel hastaneden aldığı 10 günlük raporu da manipüle ederek 20 günlük rapor düzenledi. Sahte belgelerini kuruma sunan çalışanın dolandırıcılığı fark edilince suç duyurusunda bulunuldu.
Yapılan soruşturma sonucunda "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla kamu davası açılan sağlık çalışanı, Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, sanık avukatı, düzenlenen belgelerin aldatıcı nitelik taşımadığını ve sahtecilik suçunun unsurlarının oluşmadığını savunarak mahkeme kararını temyiz etti.
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, temyiz incelemesinde yargılama sürecinin usul ve kanuna uygun olduğuna hükmetti. Daire, suçun sanık tarafından gerçekleştirildiğini sabit görerek verilen cezayı onadı. Bu gelişmelerin ardından sahte rapor düzenleyen sağlık çalışanı, 2 yıl 1 ay hapis cezasıyla cezalandırılmış oldu.