Pekdoğan taraftarları CHP'ye kırgın

6 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen Kırıkkale Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan'ın partideki Kırıkkale Belediye Başkan adaylığı konusundaki çift başlılık Pekdoğan taraftarlarını küstürdü.

Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rozetini taktığı Mustafa Pekdoğan CHP'de aktif siyaset yaparak Kırıkkale Belediyesine talip olduğunu her fırsatı dile getirmişti. 

Pekdogan çoğu CHP'liden daha çok Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle son seçimde oy alması için gayet gösteren siyasetçilerdendi. Aday adaylığı müracaatına kalabalık bir grupla yapan Pekdogan aday olmayınca grubun içerisinde bulunanların çoğu CHP ile yollarını ayırdı .Her ne kadar Mustafa Pekdoğan "İstifa etmeyeceğim .Parti içinde demokrasi mücadelesi verecegim" dese de Pekdogan'ı aday olarak görmek isteyen grubun büyük bir kısmı "İstenmediğimiz yerde durmayız. Partileri kendilerinin olsun ."diyerek Cumhuriyet Halk Partisi ile bağlarını koparmış durumda.

Pekdoğan taraftarları Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu seçimde merkezde 25 bin civarında oy alacağını ve belediyeyi kazanma şansının o kadar yüksek olmadığını ifade ediyorlar.

Kaynak: Haber merkezi