ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ile Pakistan arasında uzun süredir devam eden gerilime ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Trump, Truth Social platformundan yaptığı paylaşımda, iki ülkenin ABD’nin arabuluculuğunda gece boyunca yürütülen görüşmeler sonucunda tam ve derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda mutabakata vardığını duyurdu.
Açıklamasında, “Hindistan ile Pakistan’ın tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullanan Trump, tarafları sergiledikleri sağduyudan dolayı tebrik etti.
Trump’ın açıklamasının ardından, Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar da anlaşmayı doğruladı. Dar, Hindistan ile derhal geçerli olacak bir ateşkes için uzlaşmaya vardıklarını açıkladı.