2023-2024 Okul Sporları sezonunun son maçı olan Voleybol Genç Kız B müsabakaları, 03-07 Haziran tarihleri arasında Şehit Ramazan Akçadağ Spor Salonu'nda düzenlenen turnuva ile tamamlandı. Beş takım ve 70 sporcunun katılımıyla gerçekleşen müsabakalar, fair-play çerçevesinde oynanan kıyasıya mücadelelerle spor severlerden ve izleyicilerden tam not aldı.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hamza Aygün'ün katılımıyla düzenlenen ödül töreni ile sezon resmen sona erdi. Törende konuşan İl Müdürü Hamza Güneş, sezon boyunca 135 müsabaka düzenlendiğini ve bu müsabakalara 146 okuldan toplam 6317 sporcunun katıldığını belirtti.

Güneş, okul sporlarına katılan öğrencilerin gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı tebrik etti ve dereceye girerek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan sporcuları ayrıca kutladı. Okulların tatil olmasıyla birlikte okul sporları sezonunun sona erdiğini ifade eden Güneş, gençlerin tatillerini sporla değerlendirmeleri ve teknoloji bağımlılığının önüne geçebilmeleri için GSB Spor Okulları'nı başlattıklarını duyurdu.

"GSB Spor Okulları, 04-18 yaş arası herkesin yüzme dahil tüm branşlardan ücretsiz olarak faydalanabileceği bir spor okuludur," diyen Güneş, kayıtların Cumhuriyet Meydanı, Podium AVM ve 17 Ağustos Spor Salonu'nda başladığını belirtti. Gençleri "Haydi Gençler Yaza Hareketli Giriyoruz" sloganıyla GSB Spor Okullarına davet eden Güneş, okul sporlarında gösterilen gayretin daha fazlasını GSB Spor Okullarında göreceklerine inandığını söyledi.

Ödül töreninin ardından çekilen toplu fotoğraf ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü