Kırıkkale'mizin sembol yapılarından olan Nur Camii'nin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından tuvaletlerinin kiraya verileceğine yönelik haberler vatandaşlar arasında tepkilere sebep oldu. 

Müftülük tarafından yapılan açıklamada tekliflerin 25 Mart 2024 tarihine kadar verilebileceği belirtildi.

 Ancak konunun kamuoyuna duyurulmasının ardından çok sayıda vatandaş bir İslam ülkesinde ,dindar bir Kırıkkale'de parası olmayan bir vatandaşın abdest almadan önce uğradığı doğal ihtiyacı için gittiği tuvaletlerin paralı olmasının Vakıf kültürüne ve anlayışına yakışmadığını ifade ettiler.

 Haberlerin altına yorumlar yazan vatandaşlar Kırıkkale Müftülüğünün ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın aldığı bu kararı gözden geçirmesini istediler.

Şehir merkezinde dar gelirli ailelerin yaşlıların ,bayanların kullandığı ücretsiz tek tuvaletin ise paralı olmasının doğru olmadığını ifade ettiler.

Nur camiyi tanıyalım

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan cami, Kırıkkale’de manevi ve kültürel faaliyetlerin merkezi oldu. Şehrin en merkezi bölgesine inşa edilen cami, 15 Mayıs 2015 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı.

Selçuklu ve Osmanlı mimari anlayışı ile şekillenen cami, yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip. Camide, kapalı alanlarda 4 bin kişi, açık alanlarda ise 6 bin kişi olmak üzere toplamda 10 bin kişi ibadet edebiliyor.

Cami külliyesinde konferans salonu, seminer salonu, kütüphane ve okuma salonu, Türk İslam el sanatları eğitim merkezi, dini yayınlar tanıtım ve satış yeri, kız Kur’an kursu, hadis, fıkıh, tefsir dersleri için çok amaçlı derslikler, aile irşat ve rehberlik bürosu, TDV şubesi, otopark, cenaze hizmetleri yeri gibi sosyal alanKirikkale Nur 2 1024X683lar bulunuyor.

Kaynak: İl Müftülük