Gerçekleştirdiği büyük mühendislik projeleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle uluslararası bilim insanı unvanına sahip olan Prof. Dr. Saffet Yağız, İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı olacağını açıklayacak.

 

PROF. DR. SAFFET YAĞIZ SİYASİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği seçimi öncesi partilerde aday adaylık süreci başladı. Bu kapsamda, İYİ Parti’den 28. Dönem Kırıkkale Milletvekili aday adayları da tek tek ortaya çıkıyor. Yaptığı projeler ve yetiştirdiği öğrencileriyle uluslararası bilim insanı unvanına sahip olan Prof. Dr. Saffet Yağız, milletvekilliği aday adaylığı için kolları sıvadı.

 

18 MART’TA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

18 Mart 2023 Cumartesi günü saat 15.00’da aday adaylığı başvurusunu resmen açıklayacak olan İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yağız, Kırıkkalelilere seslenerek, “Günümüze kadar, herhangi bir parti üyeliğim veya aktif siyasi hayatım olmadı. Dolayısıyla, günümüzün siyasi tabiriyle, geçmişte herhangi bir parti aktif görevi olmayan bir akademisyenim. Genel olarak, hayatımın değişik zamanlarında ağır işçilikten, yöneticilik dahil uluslararası akademisyenliğe kadar, farklı birçok iş sahasında çalıştım ve bu dönemlerin her seviyesinde, insanları tanımanın ve Kırıkkale’den bağlarımı koparmayışımın avantajlarını, siyasette ve günlük hayatımda yaşıyorum” şeklinde konuştu. 

 

PROJELER ÜRETEBİLEN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ŞEHRİMİZE KATKILAR SAĞLAYACAK

Prof. Dr. Yağız, “Günümüzde, 2023 genel seçimlerinde yeni genç ve dünya ile entegre olmuş, projeler üretebilen millet vekili adaylarının şehrimize çok önemli katkılar sağlayacağını ve siyasi rekabetinde daha düzeyli bir seviyeye yükselteceğini düşünüyorum. Türkiye ve dünya siyasetini yakından takip ediyorum ve bu konuda fikirlerimi yer yer beyan ediyorum” diye konuştu.

 

TOPRAK ÇEKİYOR, DEDİKLERİ BU OLSA GEREK

Kırıkkale’ye olan özlem ve sevgisinden bahseden Profesör Yağız, “Toprak çekiyor, dedikleri bu olsa gerek. Uzun yıllar yurtdışında yaşamama ve Amerika Birleşik Devletleri dahil birçok ülkeden vatandaşlık teklifleri almama rağmen, hiçbir teklife müracaat dahi etmedim ve önemsemedim. Doğduğum şehirden ve bu şehre gönül vermiş şehirdeki halkımızdan kopmadım. Çocukluğumun geçtiği bu topraklarda, ideallerimi gerçekleştirip, kendi halkıma ve dostlarıma katkı sağlayıp, onların refah seviyesini yükseltmeyi istiyorum. Açıkçası, bu boz topraklarda gelecek nesillere umut olmak, örnek olmak ve tecrübelerimi onlara aktarabilmek konusunda, sorumluluğumu yerine getirmek! Beni çok mutlu edecek diye düşünüyorum.

 

KIRIKKALE’NİN TEMEL SORUNLARININ FARKINDAYIM

Şehrin sorunlarının giderilmesi için önemli olan, iyi bir fizibilite çalışması yapmaktır. Uzun yıllar yurtdışında ve akademik hayatta olmama rağmen, Kırıkkale’nin temel ihtiyaçlarının farkındayım, çünkü sürekli olarak geldiğim ve insanları ile sohbet ettiğim bir şehirden bahsediyoruz. Bir şehrin gelişmesi ve vatandaşın refahının sağlanması ve yükseltilmesi, kurumsal projeler yapmakla gerçekleşir. Bugün artık elde ettiğim birçok tecrübe ve beceriyi siyasi yolla, şehrimizin sorunlarını el birliğiyle çözmek için kullanmanın zamanıdır.

 

ŞEHRİMİZDE İSTİHDAM SAHALARI AÇILMALIDIR

Günümüzde herkes kolayı tercih ediyor ve çalışmadan kazanmanın yolunu arıyor, ancak bu başarılı olmak ve refah seviyesini yükseltmek için doğru bir yol değil. Şehrimiz dışarı göç veren, istihdam alanlarının daraldığı ve işsizliğin arttığı, gençlerimizin zamanlarının çay ocaklarında geçirmek zorunda kaldığı bir ortamda, hayata devam ediyorlar. Oysaki, devlet destekli kalıcı istihdam sahaları açarak ve savunma sanayiinin önemli ayaklarından biri olan Makine Kimya Endüstrisini ve yan kuruluşlarını güçlendirilerek, bir nebze aşabiliriz. Bu istihdam sahalarını ve örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Elbette ki, bu istihdam sahalarını açmak kolay olmayacak, ancak yapılamaz değil, önemli olan gerekçeli projeler üretip, uygulama projelerini hayata geçirmektir. Böylece, şehrimizin nüfusunda da kalıcı ve sürekli bir artış olacaktır.

 

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarımızı da bu proje ve istihdam çalışmalarına dahil edeceğiz. Demokrasinin temel ögelerinden olan bu kurumların, güçlendirilmesi, toplum nezdinde değer kazanması, toplumların refahını hızlandırır, bireylerin fikir ve düşünce özgürlüğünü artırır. Şehrimizin toplum önderleriyle olan ilişkilerimizi güçlendirerek, el birliğiyle istişare yaparak, oluşturacağımız güçlü ve liyakatli ekiplerle, sorunlarımızı hep birlikte çözüme kavuşturacağız; bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

 

Son olarak, Prof. Dr. Saffet Yağız, 18 Mart’ta yapılacak olan aday adaylığı açıklamasına tüm Kırıkkale halkını davet etti.

 

 


Editör: TE Bilisim