Kırıkkale İkinci El Hurdacılar Eskiciler ve Antikacılar Derneğini düzenlemiş olduğu ve Kırıkkale ilk defa gerçekleşen eski eser Müzayedesi kamuoyunda geniş ilgi uyandırdı.

İlk müzayede de 200 parça ürünün satışı gerçekleşti. Kamuoyunun bu çalışmayı öğrenmesinin ardından çok sayıda kişi Dernek yönetimini arayarak bundan sonraki müzayedelerin takvimini sordu.

İlk Müzayedede 200 parça ürün satıldıKırıkkale'de ilk defa Antika müzayedesi yapıldı.

Kırıkkale İkinci El  Hurdacılar Eskiciler  ve Antikacılar  Derneği Başkanı Emrah Ünlü yaptığı açıklamada Pazartesi  saat 16.00 ile 24.00  arasında müzayede tadında antika mezatı yapıldıgını ifade etti. Dernek başkanı Emrah Ünlü müzayede sonrası yapmış olduğu açıklamada 30-40 kişinin müzayedeye  katıldığını 200 parça ürünün yaklaşık 100-110.000 TL arasında rakama satılarak el değiştirildiğini söyledi .Müzayedenin ilk olmasına rağmen ilginin yüksek olduğunu ve ilerleyen günlerde parça sayısını daha da artacağını ve limitin daha yükseleceğini ifade ederken Kırıkkale'de antika kültürünün gelişmesine destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

4 YIL ONCE KURULDU

Müzayede Kırıkkale'de ilk oldu.Kırıkkale'de 4 yıl önce kurulan derneğin 80 üyesi bulunuyor. Dün gerçekleşen  müzayede Kırıkkale'de ilk olma özelliğine sahip olurken ilimizde antika ve eski eşya meraklılarını  ilk defa bir araya geldi.

HEYECANLI GEÇTİ

Yuva Mahallesi Yeşilöz Caddesi eski belediye garajı girişinde eski Akbulut Alabalık tesisinin yerinde Şah Sultan Kına Konağında saat 16.00'da başlaya  müzayede saat 24.00'e kadar devam etti.Antika ve eski eserleri sevenler buluştu.Onlarca eser müsteri buldu.

MEMNUN KALDILAR

Kendisi MKE de çalışan Başkan Ünlü yaptığı açıklamada antika sevenleri, ikinci el eşya severleri bundan sonra yapılacak müzayedelere ve Cumhuriyet Caddesindeki Dernek binasına   davet etti . İlk defa yapılan müzayede sonrası antika severler ve ikinci el eşya tutkunları Dernek yönetimine böylesi güzel bir etkinliği düzenleyerek antika dostlarına antika severleri bir araya getirmesinden dolayı memnuniyetlerini bildirdiler

Kaynak: Haber Merkezi