Baraj kenarındaki piknik alanlarında Sonbahar temizliği yapılarak İlkbahara hazırlanıyor. Kırıkkale'nin turizm cenneti olarak gösterilen ve yaz aylarında adeta Akdeniz'i aratmayan Karaahmetli Baraj Gölü çevresi piknikçilerin bıraktığı atıklar ve hırsızlardan dolayı sorunlar yaşıyor.

PİKNİKÇİLERDEN YAKINDI

Karaahmetli köyü muhtarı İsmail Çinkaya yaptığı açıklamada "Kırıkkale'de Anadolu'da  nadir  rastlanacak  bir  piknik  ve  mesire  alanlarımız  var. Bu piknik alanlarının Karahmetli köyü muhtarlığına ekonomik bazda hiç bir getirisi yoktur. Daha önce beldeyken belediye tarafından temizleniyordu. Şimdi köylüler olarak biz de yaz aylarında haftada bir kez imkanlarımız doğrultusunda temizlik yapmaktayız.  Yalnız piknik yapmaya gelen hemşerilerimizin çoğu çöp konteyneri yanında olmasına rağmen çöpleri ve piknik artıklarını dışarı atmaktadırlar. Doğaya yakışmayan bir hareket sergilemektedirler. Bazı piknikçiler yediğini içtiğini piknik masasının üzerine bırakıp gitmektedirler.

MUHTAR PİKNİKÇİLERDEN VE HIRSIZLARDAN DERTLİEN BÜYÜK SIKINTI TUVALET SIKINTISI

Hırsızlar tuvalette bulunan demir kapları ve muslukları söküp götürmüşler. Yakışmayan bir  hareket.   Bundan sonra siz duyarlı hemşerilerimizden ricamız, ‘Turizm Cenneti Karaahmetli’  diye adlandığımız bu mesire ve piknik alanlarımızı temiz kullanalım. Bazı duyarsız  kişilerin bu güzelim alanları  kirletmeye  hakkı  yoktur.  Bu piknik  alanlarımıza  gelen  duyarlı  dostlara  ihtiyacımız  vardır. Saygı ve sevgilerimle." şeklinde konuşarak piknikçilerden ve hırsızlardan yakındı.

Editör: Müjgan BARIŞ