
Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından geliştirilen MKE TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi, Savunma Sanayii Başkanlığı heyetine yönelik gerçekleştirilen atış faaliyetlerinde tüm hedefleri başarıyla vurarak yüzde 100 başarı elde etti.
Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hüseyin Avşar ve beraberindeki heyetin katıldığı testlerde MKE TOLGA’nın farklı tehdit senaryolarına karşı kabiliyetleri sergilendi.

FARKLI SENARYOLARDA TAM BAŞARI
Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte belirlenen senaryolar kapsamında sistemin soft-kill ve hard-kill kabiliyetleri test edildi. MKE TOLGA, kamikaze dronlar ile sabit kanatlı insansız hava araçlarını başarıyla etkisiz hale getirerek modern hava tehditlerine karşı etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.
Daha önce yabancı heyetler ve güvenlik güçlerinin katılımıyla gerçekleştirilen testlerden de tam not alan sistemin, yakın hava savunmasında etkili, basit ve düşük maliyetli bir çözüm sunduğu belirtildi.

MİLLİ SAVUNMA SANAYİİNE GÜÇ KATACAK
MKE tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefleri doğrultusunda milli imkanlarla üretim ve geliştirme çalışmalarının sürdürüleceği vurgulandı.




