MKE Kırıkkalespor Gözünü BAL’a Dikti 

Kırıkkale Birinci Amatör Küme de mücadele eden MKE Kırıkkalespor, bu sezon 3’te 3 yaparak sezona bomba gibi girdi. 

1967’de kurulan ve Süper Lige çıkan ilk ilçe takımı unvanı bulunan MKE Kırıkkalespor, maddi imkansızlıklar nedeniyle amatör lige kadar düşmüştü. Yıllardır borçları nedeniyle toparlanamayan ancak yöneticileri tarafından kapatılmasına müsaade edilmeyen MKE Kırıkkalespor, Kırıkkale 1. Amatör Lig 2023 - 2024 sezonuna bomba gibi başlangıç yaptı. 

Sezona Teknik Direktör Battal Sarıca ile giren ve çıktığı üç maçtan da galibiyetle ayrılan MKE Kırıkkalespor gözünü Bölgesel Amatör Lige dikti. Sezona Hacılar Hilal maçıyla başlangıç yapan ve 5-0’lık net skorla galip gelen MKE Kırıkkalespor ikinci maçında sezonun iddialı takımlarından Sulakyurt Belediye Spor’u 2-1’lik skorla geçti. 

Sezonun üçüncü haftasında Karakeçili Belediye Spor ile karşılaşan Kırıkkale efsanesi 3-0 galip gelerek üçte üç yaptı. 

MKE Gelecek hafta Kırıkkale Ayyıldız Spor ile karşılaşacak olan MKE Kırıkkalespor sezonu kayıpsız geçerek Şampiyon olup Bölgesel Amatör Lige katılma hedefiyle ilerliyor. Bölgesel Amatör Ligde Kırıkkale’yi temsil eden Türk Metal 1963 ligde lider durumda bulunuyor. 

BAL 12. Gurupta lider olan Türk Metal 1963 sezonu şampiyon tamamlarsa 1. Amatör Küme Şampiyonu olan takım Play Out oynamadan doğrudan Bölgesel Amatör Lige katılacak. Türk Metal 1963’ün BAL performansı, 1. Amatör Küme takımlarının iştahını kabartırken, maçlar heyecanlı ve çekişmeli bir şekilde devam ediyor.

MKE Kırıkkalespor Kulüp Başkanı Mustafa Demirel takımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çıktığımız 3 maçta 3 galibiyet alarak hanemize 9 puan yazdırdık. 3 haftadır zirvenin lideri olarak haftayı kapatıyoruz. Allah’ın izni ile lider olarak sezonu tamamlayarak, BAL Lig’inde yerimizi alacağız. Biz buna inanıyoruz, Kırıkkale halkıda inansın. Bu takıma destek veren herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Haber merkezi