MHP'li Belediye sokağa CHP'li Milletvekilinin adını verdi

Kırıkkale eski Milletvekili ve yapmış olduğu ticari hayatında Kırıkkale halkının saygınlığını kazanmış merhum Kırıkkale Halit Tiryaki'nin ismi Yahşihan Belediye Meclis kararıyla bir sokağa verildi .

88 yaşında hayatını kaybeden TBMM 22.dönem CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki'ye vefatından sonra ailesi ve Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı yeteri kadar sahiplenme gösterilmediği için eleştirilere uğramıştı .

Yahşihan Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz'ını bu jest'ti Yahşihan ve Kırıkkale'de büyük takdir topladı. Milliyetçi Hareket Partili belediyenin Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekiline göstermiş olduğu  bu vefa örneği siyasi arenada büyük bir demokrasi güzelliği olarak algılandı.

HALİL TİRYAKİ KİMDİR ?

1935 yılında doğmuştur. İlkokul mezunudur. İşletmeci ve turizmci.- XXII'nci dönem Kırıkkale milletvekili. Tiryaki Milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalar ve soru önergeleriyle de dikkatleri çekti.Tiryaki, Milletvekilliği döneminde mecliste Bakanların cevap vermesi üzerine 37 soru önergesi vermişti. Tiryaki, Kültür Bakanlığının CHP’de olduğu yıllarda Kırıkkale’de çok sayıda müzisyenin Devlet Sanatçısı olmasına büyük katkı sağlamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi