
Karabük Valisi Oktay Çağatay, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu koordinasyonunda ve Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği ev sahipliğinde düzenlenecek “Türk Dünyası Ödüllü Belgesel Film Gösterimi” programı kapsamında kente gelen basın ve medya kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Türkiye’nin farklı illerinden gelen gazeteciler ile Türk dünyasını temsil eden isimler bir araya geldi. Kabulde; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Türk İnternet Medya Birliği Başkanı Dr. Süleyman Basa, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Kocaeli Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, Elazığ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan ve Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak yer aldı.

Heyette ayrıca Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Kahraman, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ile dernek yönetim kurulu üyeleri Ziya Alak, Semih Gülen ve Ergün Başkaya da bulundu.
Akşam saatlerinde gerçekleştirilecek organizasyona katılmak üzere Karabük’e gelen Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade ile Türkiye Azerbaycan Dostluk Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu da ziyarete katıldı.

Türk Dünyasının Ortak Değerlerine Vurgu
Heyetle bir süre görüşen Vali Oktay Çağatay, Türk dünyasının ortak kültürel değerlerinin tanıtılması ile ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade etti.

Çağatay, ziyaretlerinden dolayı heyet üyelerine teşekkür ederek Karabük’te gerçekleştirilecek Türk Dünyası Ödüllü Belgesel Film Gösterimi programının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Heyet üyeleri de gösterdiği misafirperverlik ve destek dolayısıyla Vali Oktay Çağatay’a teşekkür etti.

Medya Heyetinden Karabük’te Seri Temaslar
Program kapsamında Karabük’e gelen medya temsilcileri kentte çeşitli temaslarda da bulundu. Karabük’ün tarihi ve turistik noktalarını gezen heyet, kent hakkında bilgi aldı.

Medya temsilcilerinin Karabük’teki temaslarının ardından akşam saatlerinde düzenlenecek Türk Dünyası Ödüllü Belgesel Film Gösterimi programına katılması planlanıyor.




