Mali kapılarını Kırıkkale iş dünyasına açtı

DEİK Türkiye – Mali İş Konseyi Başkanı ve ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik Başkanlığındaki heyet, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo Ankara’da bir araya geldi.

I M G 20240522 W A0029

Afrika’nın altın madenleri ile tanınan ülkesi Mali ile Türkiye arasındaki 500 milyon doları bulan ticaret hacminden pay alabilmek için harekete geçen DEİK Türkiye – Mali İş Konseyi Başkanı ve Askon Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarını bir masa etrafında topladı.

Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo, ülkesinin öncelikli yatırım alanlarına dair bilgiler aktardı. Tekstil ve gıda işleme ile enerji ve hayvancılık entegre sektör yatırımlarının Mali’nin öncelikleri arasında olduğuna işaret ederek, Türk yatırımcılara her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

DEİK Türkiye – Mali İş Konseyi Başkanı Savaş Geyik toplantıda yaptığı konuşmada, Mali ekonomisindeki gelişmeler ve fırsatları yakından takip ettiklerini belirterek, muhtemel yatırım ve iş ortaklığına hız kazandıracak adımları atmaya hazır olduklarına ifade etti.

Türk işadamları olarak, Mali’nin yabancı yatırımlara uyguladığı teşviklerin ve diğer desteklerin yanı sıra bankacılık sektörü, işgücü nitelikleri, yatırımcıya rehberlik edecek adımlara dair bilgi paylaşımına ihtiyaç olduğunu ifade eden Savaş Geyik, bir fizibilite çalışması yapılmasını teklif etti.

Konsey Başkanı Savaş Geyik’in teklifi, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve ilgili çalışmanın başlatılması üzerinde görüş birliğine varıldı.

Toplantıya tekstil, tarım, gıda işleme, et entegre tesisi, enerji ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren işadamları katıldı.

Kaynak: ASKON Bülten