Kırıkkale Eğitim-İş Kırıkkale İl Temsilcisi Saim Cengiz 3 Mart Devrim Yasalarının kabulünün yıl dönümünde sendika binasında bir basın açıklaması yaptı.

                      

749Afa61 Effb 4984 9705 5Eb95Ca34072

AMAÇLARI KARANLIĞA SÜRÜKLEMEK

Cengiz açıklamasında "3 Mart 1924 tarihi, TBMM’de üç devrim yasasının kabul edildiği ve devrimci Cumhuriyetin hedeflerine ulaşmada önemli bir dönüşümün başladığı tarihtir. 100 yıl önce Türkiye'yi çağdaş bir ülkeye dönüştüren Devrim Yasaları, son 22 yılda "karşı devrim" hamleleriyle yıpratılmakta ve ülkemiz karanlığa sürüklenmek istenmektedir."dedi.

TANDOGANDA BULUŞUYORUZ

Cengiz açıklamasınin devamında "Eğitim-İş olarak 3 Mart Devrim Yasalarının Kabulünün 100. yılında, laik Cumhuriyetimizin değerlerini savunmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir araya geliyoruz. 3 Mart 2024 tarihinde, saat 15.00’te, Tandoğan Meydanı'nda buluşuyor, açıklamamızdan sonra Anıtkabir’e Atamıza yürüyoruz."şeklinde konuştu.

HİLAFET ÇAGRISINA FIRSAT VERMEYECEGİZ

Eğitim İş Kırıkkale Şube Başkanı Saim Cengiz konuşmasını son bölümünde "Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında, laik bir toplumda yaşama kararlılığımızı gösteriyoruz.Laik eğitimin ve laik toplumun çok daha önem kazandığı bu süreçte, öğretim birliğine son vererek, eğitimi gericiliğin ve piyasacılığın kıskacında can çekiştiren, medrese-mektep ikilemini günümüze taşımak isteyen anlayışa karşı, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmak isteyen tüm yurttaşlarımızı bu buluşmaya davet ediyoruz!Hilafet çağrısı yapanlara, Cumhuriyete ve Atatürk’e hakaret edenlere meydanları açanlar, laikliğe ve cumhuriyetimize sahip çıkma kararlığımızı asla engelleyemez! Laiklikten taviz vermeyeceğiz!Cumhuriyetimize sahip çıkacağız!Laiklikle Yaşayacağız, Cumhuriyeti İlelebet Yaşatacağız!"dedi.

Editör: Müjgan BARIŞ