3Cbdb037 7Ca0 4D39 A4F9 F16A42C6Fb90

Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi tarafından düzenlenen "Kırıkkale Şehir Sohbetleri" serisinin ilk etkinliği, İstanbul'un Fethinin 571. yılı münasebetiyle gerçekleştirilecek. “Fethi Mubin’in Emanetleri” temalı program, 28 Mayıs 2024 Salı günü İslami Değerler Külliyesi Konferans Salonu'nda saat 20.00’de başlayacak.

Program, Nur Cami Baş İmam Hatibi Murathan Önder tarafından yapılacak Kuran-ı Kerim tilaveti ile açılacak. Açılış konuşmalarının ardından çeşitli eğitimci ve tarihçilerin katılımıyla İstanbul’un fethine dair önemli konular ele alınacak.

Eğitimci ve Tarihçi Osman Kara, "İstanbul'un Fethine Giden Yol: Fetih ve Sonuçları" başlıklı konuşmasıyla etkinlikte yer alacak. Ahmet Erdal, "Fatih Sultan Mehmet’in Hocaları" konusunu ele alacakken, Vaiz Murat Çaylan, "Peygamber Müjdesi: İstanbul'un Fethi (Çağları Aşan Müjde)" başlıklı konuşmasıyla katılımcılara hitap edecek. Program, tüm şehitlerimiz için yapılacak dua ile sona erecek.

Etkinlik, Kırıkkale halkının geniş katılımını bekliyor ve tüm vatandaşlar davetlidir. İslami Değerler Külliyesi, bu anlamlı programla hem İstanbul'un fethini anmayı hem de fetih ruhunu gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi