Köyde hüzün var.Kırıkkale'de tarihi okul yıkılıyorF B I M G 1704826310875

1966-1967 yılında Eğitim ve öğretime kazandırılan ve sayısız öğrencinin okumaya başladığı Ahılı İlkokul binası hayata 'elveda' diyerek, alınan yıkım kararıyla yıkılmaya başlandı.

Bir tarih anıları ile birlikte yok oldu.

Köyde duyğusal bir ortam hakim. Yıkama gerekçesi olarak okunun depremine dayanıklı olmadığı raporları gerekçe  gösteriliyor.

Yaklaşık 7-8 yıl önce eğitim ve öğretim hayatını tamamlayan Ahılı İlkokulu bünyesinde yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı. Okulun yıkılışı köyde duygusal bir hüzün oluşturdu. "İlkokul keşke yıkılmayıp, yaşanan anıların hatırına küçük bir onarımdan sonra eğitim öğretim hizmetinde kullanılmasa bile öylece kalarak işte benim ilk okula başladığım okulum diyebilme şansını kaybetmeseydik."diyenler artık anıları ile yaṣayacaklar.

Ahılı halkı duygu dolu bakışlar içerisinde eski okullarının yıkılışını ve inşaat malzemelerinin sökülüşünü izlerken yanında bulunan ve 1978 yılında yapılan okula bir şey olmaması için adeta dua ettiler . Yaklaşık 10 yıldır da bu okulda eğitim verilmiyor. İçerisinde eski eşyaların bulunduğu mini bir müze olarak ziyaretçilere açık tutuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi