8764564654131244

Çalıştaya Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Kırıkkale Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Servet Fırat, Proje İnovasyon Eğitim Derneği Başkanı Barış Gümüşbaş, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Akpınar, Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli, Kırıkkale Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

674655467945667

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje İnovasyon Eğitim Derneği Başkanı Barış Gümüşbaş, ’’Sayın Dekanım, İl Müdürüm, değerli akademisyenlerimiz ve değerli öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz. T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle 7 aydır projemizi yürütüyoruz. Projemizde 1300 kişiye ulaştık ve sertifikalı eğitimler verdik. İklim değişikliği, okur-yazarlık, yapay zekaya giriş, geleceğin meslekleri, kariyer yönetimi, başarı, iş birliği, liderlik, sürdürülebilir yenilikler gibi konularda eğitimler verdik. Avrupa Birliği ve Erasmus, uluslararası fonlar ve kalkınma ajansları, TÜBİTAK gibi kurum ve kuruluş ve derneklere gönüllü olarak yardım ettik. Siz değerli öğrencilerimizden de projeyle ilgili yardıma ihtiyacınız olursa yanınızdayız. Sağlık Bilimleri Fakültemize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalıştay hazırladık. Bugün burada önemli olan yeni projelere yelken açabilmek. İlimizin yerel dinamiklerini harekete geçirerek, sosyal ve kültürel güzel projeler hazırlamayı düşünüyoruz. Yaz dönemi için Kırıkkale Belediyesiyle birlikte proje akademisi açıyoruz. Ücretsiz, üniversite onaylı sertifikalar vereceğiz. Katılmanızı temenni ederim.’’ İfadelerini kullandı.

7764564546546577

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Servet Fırat, ’’Sayın Dekanım, değerli protokol üyeleri ve kıymetli öğrencilerimiz Kırıkkale Sosyal Harita Çalıştayı’na hepiniz hoş geldiniz. Değerli katılımcılar günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşlarının hayatın hemen hemen her alanında varlık gösterdiğine şahit olmaktayız. Önceden sadece yardım faaliyetleriyle adını duyuran sivil toplum kuruluşları artık eğitim, sağlık, spor, sanat, müzik, ekonomi ve politikaya kadar birçok alanda boy göstermektedirler. Devlet ve özel sektörün dışında bağımsız bir alanda güven esasına göre faaliyet yürüten bu kuruluşlar birçok toplumsal ihtiyacın karşılanmasında da katkı sunmaktadır. Bir tarafta yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine el uzatan sivil toplum kuruluşları bir taraftan da karar alma mekanizmalarına etki ederek toplumsal talepleri karar alıcılarına iletilmesinde çok önemli rol üstlenmektedirler. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli fonksiyonlarından birisi de işte bu noktada ortaya çıkmaktadır. Zira karar alma mekanizmalarına etki edebilmek kamu kaynağının toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda etkin kullanılması adına önemli olduğu kadar halkın sesinin duyurulması ve demokrasinin güçlenmesi adına da çok önemlidir. Sivil toplum kuruluşlarının varlığı demokrasinin varlığı için gereklidir. Güçlü demokrasi, güçlü sivil toplum kuruluşuyla var olacaktır. Ülkemizde sivil toplum her geçen gün gelişmekte ve güçlenmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesinde fedakâr ve yardım severliğiyle Anadolu halkının katkısı çok büyüktür. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli sermayesi halkımızın güvenidir. İngiltere’de artık diplomadan önce herhangi bir sosyal projede yer aldınız mı? diye soru yöneltiliyor. İngiltere’de sosyal sorumluluk projesi diplomanın önünde yer alıyor. Öğrencilerimizin sivil toplum projesinde yer almasını canı gönülden istiyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

43132134875468

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem,’’ Sayın Sivil Toplumla İlişkiler Müdürüm, ilimizin önde gelen sivil toplum yöneticileri, sayın akademisyenler ve sevgili öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Üniversitelerin bulundukları toplumun ekonomik, sosyal, fiziksel ve demografik yapısının iyileştirilmesi yönünde yaptıkları araştırmalarla, kongrelerle ve çalıştaylarla ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunma sorumlulukları vardır. Bu çalıştay, üniversitelerin şehre sorumluluğunun bir parçası olarak planlanmıştır. Sivil toplum örgütleri ve akademi iş birliğiyle şehrin sosyal haritasını çıkararak istihdam, afet durumu, göç, sağlık, eğitim, aile içi iletişimi geliştirme ve kurumlar arası iş birliğini geliştirme konularını bu çalıştayda ele alacağız. Daha güçlü bir Kırıkkale ve daha güçlü bir Türkiye hedefiyle Üniversitemiz tarafından da Kırıkkale-2053 Arama Konferansı gerçekleştirilmişti. Bu çalıştayda da kısa vadede durumumuz nedir? Kentimizin gelişimine yönelik sağlık ve sosyal alanlarda biz neler yapabiliriz? diye yola çıktık. Kırıkkale’nin sosyal haritasının çıkarılması için bir araya geldik. Katılan tüm kurumlara ve akademik personelimize teşekkür ediyorum. Çalıştayın Kırıkkale ilimize katkı sunmasını temenni ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

7434246879815864654

Çalıştay, Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi Kuruluş Müdürü Vekili Selda Usul Ergörün, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Akpınar, Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğü İl Göç Uzmanı Samet Güneş ve Kırıkkale Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Sedat Ayar’ın Kırıkkale iline dair sunumlarıyla devam etti.

4654654678745

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Kırıkkale Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Servet Fırat, Proje İnovasyon Eğitim Derneği Başkanı Barış Gümüşbaş’ın karşılıklı hediyeler vermesi ve fotoğraf çekimiyle çalıştayın ilk bölümü sona erdi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi