Kırıkkale Üniversitesi TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Standartları Prosedürleri gereklerinden biri olan 2024 Yılı 1. Dönem İç Tetkikleri başarıyla tamamlandı.

2024 Yılı 1. Dönem İç Tetkikleri, 44 birimde 121 akademik ve idari personelin  katılımıyla 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında iç tetkik planına uygun olarak gerçekleştirildi.

Akademik ve idari birimleri ziyaret eden tetkik görevlileri soru listesi kullanılarak yapılan çalışmalarla birimleri tetkik etti. Birim çalışanlarının kaliteye ve kalite kültürüne bakışı, kalite dokümantasyonun birimde kullanımı, iş akışlarına uygun hizmet verilmesi gibi konularda sorulan sorulara verilen cevaplarla birimde gerçekleştirilen faaliyetlerin kalite standartlarına uygunluğu hakkında iç tetkik raporu hazırlandı.

İç tetkikler kapsamında; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birgül Kaçmaz, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri İbrahim Döğer  Kırıkkale Üniversitesi Rektörümü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti. Kalite Yönetim Sisteminin etkinliğinin, uygulanabilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin  izlenmesinin öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ''Birimlerimizin kendi eksiklerini görmeleri ve bu eksiklerini gidermeleri konusunda yaptığımız iç tetkiklerimiz çok önemlidir. Üniversitemiz adına başarılı bir iç tetkik geçirilmesini dilerim.'' şeklinde konuştu.

Birimlerin kendi iç değerlendirmelerini gerçekleştirmeye yarayan tetkik işlemi eksiklikleri fark etme ve iyileştirme konusunda önemli bir işleve sahip olan iç tetkik uygulaması her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi