Kırıkkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2.Sınıf öğrencisi Zeynep ÖZÇELİK ve Aslınur ÖZÇELİK, danışmanlığını Doç. Dr. Metin ELKATMIŞ'ın yapmış olduğu Bahar Dönemi, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Evliya Çelebi İlkokulunda “Okul Bahçesi Renkleniyor” isimli projeyi hayata geçirdi. Evliya Çelebi İlkokulu bahçesinde yer alan oyun alanlarını baştan sona yeniledi. İki öğrencinin iş birliği ile gerçekleştirilen bu proje, okul bahçesine yeni bir soluk getirdi ve çocuklar için daha eğlenceli bir oyun ortamı sağladı.

Renkli ve Eğitici Oyun Alanları

Zeynep ÖZÇELİK ve Aslınur ÖZÇELİK, okul bahçesinde bulunan çeşitli oyun alanlarını canlı renklerle yeniden boyayarak çocukların ilgisini çekecek hale getirdi. Sek sek alanları, labirent oyunları ve zemin üzerinde bulunan eğitim amaçlı şekiller gibi çeşitli oyunların boyanmasını üstlenen öğrenciler, bu projeyle çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini hedefledik.


Öğrencilerin Görüşleri

Zeynep ÖZÇELİK, proje hakkında, "Çocukların oyun oynarken eğlenmelerini ve aynı zamanda öğrenmelerini sağlamak bizim için çok değerliydi. Boyama işlemi sırasında çocukların meraklı bakışları ve heyecanları bizi daha da motive etti," dedi.

Aslınur ÖZÇELİK ise, "Bu proje sayesinde hem topluma katkı sağladık hem de çocukların yüzünde bir tebessüm oluşturduk. Eğitici oyun alanlarının, onların gelişiminde olumlu etkiler yaratacağını umuyoruz," şeklinde duygularını ifade etti.

Ayrıca bu projede boya,fırça ve ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin tedarik sürecinde desteklerini esirgemeyen Stella Shop Beylikdüzü Şubesine de teşekkür ettiklerini eklediler.

Projeyle ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz danışmanımız Doç. Dr. Metin ELKATMIŞ ise yapılan etkinliğin öğrenciler için anlamlı ve geliştirici bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Geleceğe Dair Umutlar

Bu proje, üniversite öğrencilerinin topluma ve eğitime katkı sağlama konusundaki duyarlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Zeynep ÖZÇELİK ve Aslınur ÖZÇELİK, ilerleyen zamanlarda benzer projelerde yer alarak daha fazla çocukla buluşmayı ve onların hayatlarını renklendirmeyi amaçladıklarını belirttiler.

 

Zeynep ÖZÇELİK ve Aslınur ÖZÇELİK'in katkılarıyla yenilenen Evliya Çelebi İlkokulu bahçesi, artık daha renkli, daha canlı ve çocuklarımız için daha eğlenceli bir hale geldi.

Kaynak: Haber Merkezi